ULTIMA ORA: Meciul CFR Cluj-CSM Poli Iaşi a fost amânat. Ardelenii au făcut scandal: “La noi erau condiţii foarte bune”

0
2327

Suporterii Politehnicii din Iaşi mai au de aşteptat încă o săptămână pentru a-şi vedea favoriţii la lucru în play-off, în urma deciziei LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) de a amâna prima etapă din play-off și play-out din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

CSM Poli ar fi trebuit să debuteze în grupa de elită sâmbătă, 3 martie, în Gruia, cu liderul la zi al Ligii 1, CFR Cluj.

Mai multe cluburi din Liga 1 au făcut o adresă la LPF în care au solicitat reprogramarea partidelor din campionat datorită gerului şi ninsorii din ultimele zile. Nu însă şi CFR Cluj, care a făcut scandal.

“Nu înţelegem un lucru. De ce s-a amânat etapa din week-end? Toate echipele din liga 1 sunt obligate să aibă încălzire în teren. La noi erau condiţii foarte bune de joc. Noi de o lună de zile nu am oprit încălzirea, iar terenul arată execelent. Toate echipele din liga 1 ar trebuie să aibă instalaţiile pornite. Noi plătim 15.000 de euro, ce să facem? O să închidem şi noi”, a spus managerul sportiv Bogdan Mara, după aflarea deciziei LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat pe site-ul oficial comunicatul transmis cluburilor din Liga 1, după decizia amânării etapei care trebuia să se dispute în acest sfârșit de săptămână. De asemenea, a fost comunicat și modul în care amânarea primei runde va afecta calendarul până la sfârșitul sezonului.

“Stimați domni,

Având în vedere:
– temperaturile deosebit de scăzute și ninsorile abundente ce au cuprins întreaga țară, devenite deja de notorietate;
– avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă, ce cuprinde și zilele în care au fost programate inițial jocurile primei etape a play/off-ului și play/out-ului Campionatului Național Liga 1 Betano;
– solicitările și acordurile venite din partea majorității cluburilor participante la Campionatul Național Liga 1 Betano;
– acordul televiziunilor partenere ce asigură producția televizată a jocurilor;
– dispozițiile art. 6.1.a), 8.d) și art. 11 și 12 din ROAF privind programarea jocurilor și schimbarea acestei programări;
S-a adoptat decizia amânării începutului fazei a II-a a Campionatului Național Liga 1 Betano, după cum urmează:

1. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-off, respectiv perioada 03-05 martie 2018, nu se va mai disputa niciun joc. Toate jocurile etapei I din play-off vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeași configurație. Întregul calendar competițional al play-off-ului este devansat cu o etapă. Play-off-ul se va finaliza în weekendul 19-20 mai 2018, în loc de 12-13 mai cum fusese stabilit inițial.

2. În zilele în care era programată inițial etapa I din play-out, respectiv perioada 02-05 martie 2018, nu se va mai disputa niciun joc. Toate jocurile etapei I din play-out vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeași configurație. Calendarul competițional până la etapa a IX-a inclusiv, este devansat cu o etapă. Etapa a 10-a a play-out-ului se va disputa în perioada 15-17 mai 2018, urmând ca restul etapelor rămase de disputat să fie jucate conform programării inițiale” a fost comunicatul trimis de LPF cluburilor din Liga 1 și publicat apoi pe site-ul official.

Comentarii: