India a găzduit primul meci de oină din istorie. Federația Română de Oină se face “vinovată” de acest moment special

0
922

Duminică, 4 martie, în New Delhi, a avut loc primul meci de oină din istoria Indiei, cu sprijinul Federaţiei Române de Oină (FRO).

Partida a fost una demonstrativă, dar acest lucru arată că sportul nostru național are puterea de a se extinde și peste hotare.

“Acum câteva luni, am fost contactat de Narander Kumar, un pasionat al sporturilor cu mingea mică şi baston din New Delhi. Mi-a spus că îi place foarte mult oina şi că vrea să o introducă în India. Normal că a primit imediat sprijin din partea noastră şi am stabilit detaliile pentru această acţiune deosebit de interesantă. După mai multe schimburi de informaţii, duminică am avut şi prima acţiune practică. Narander şi elevii săi au realizat un meci demonstrativ de oină la New Delhi! Primul meci de oină jucat în India! Felicitări, Narander, şi mult succes în continuare! Împreună cu el am început şi activităţile instituţionale pentru a se practica oina, acolo, în India!”, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Vă reamintim că oina a fost promovată de FRO și în îndepărtata Țară a Soarelui Răsare, în septembrie 2016. Și atunci, ca și acum, pe lângă meciurile demonstrative sunt distribuite materiale promoționale și materiale de joc specifice jocului de oină.

loading...

Comentarii: