FOTO: Situaţie JENANTĂ la JUDECATORIE! Cetăţenii ar trebui să vină cu PAMPERS

0
1452

Cu o situaţie jenantă şi de-a dreptul umilitoare pentru cetăţeni se confruntă cei care se încumetă să treacă pragul acestei instituţii publice. Cu toate acestea, administraţia locală refuză să ia măsuri pentru remedierea gravei probleme.
Este vorba despre Judecătoria Târgu Neamţ. Cetăţenii sunt puşi în faţa unor situaţii umilitoare. Aceştia nu au posibilitatea sa utilizeze o toaletă în incinta instituţiei, fiind nevoiţi să-şi facă nevoile la o cabina-toaletă publică, neigienizată, cu un miros ce-ţi trece de satisfacerea nevoilor fiziologice.

Asta, dacă jandarmul de la intrare doreşte să aprobe accesul la… „tron”. Cutia din plastic, amplasată înafara sediului Judecătoriei este ţinută sub cheie de jandarmii ce păzesc instituţia din subordinea Ministerului Justitiei. Mai în glumă, mai în serios, justitiabilii care au nevoie la toaletă spun că ar trebui să vină „dotaţi” cu pampers-ul la purtător.

Revoltă!

Toţi cetăţenii care trec pragul Judecătoriei Târgu Neamţ sunt revoltaţi că o asemenea instituţie nu deţine o toaletă destinată publicului.

„Ce să fac, să vin cu pampers de-acasă ca să pot să stau aici câteva ore? E o cabină infectă ce nu se poate folosi”, a declarat Elena, din localitatea nemţeană Pipirig. Femeia nu este singura persoană pe care au trecut-o…nevoile în timp ce aştepta la proces.
„Am plecat să caut toaleta pe la PECO, peste stradă și intre timp mi s-a strigat dosarul si a trebuit să stau până la urmă. Păcat că o așa instituție nu poate oferi condiții de secolul în care trăim”, ni s-a plâns şi Ilie, din Timișești.

Reprezentanţii Judecătoriei Târgu Neamţ susţin că au făcut toate demersurile posibile pentru a remedia acest disconfort, dar… s-au trezit cu răspunsuri la care nimeni nu se aştepta.

„Zilnic, la noi se judecă aproximativ 100 de dosare. Aici stăm cu chirie din anul 2011. Înaintea noastră au fost două sedii de instituţii bancare. Am avut discuţii cu edilii din localitate, dar până în acest moment nu am primit nicio variantă pentru a remedia această situaţie jenantă. Am primit o toaletă ecologică pe care o ţinem sub cheie datorită rromilor din zonă pentru a nu o deteriora. Momentan nu avem ce face! Sperăm să ne mutăm într-un sediu care să ofere cât de cât condiţii decente. Din partea municipalitîăţii nu am primit până în prezent soluţii concrete”, a precizat pentru Jurnalul Ieşean (www.jri.ro) judecătorul Ilona Nica, preşedintele Judecătoriei Târgu Neamţ.

Soluţii de la Minister?

Contactat telefonic de reporterii Jurnalul Ieşean (www.jri.ro), ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a susţinut că are o soluţie pentru a evita astfel de situaţii jenante întâlnite în instituţiile pe care le are în subordine. „Ministerul Justiţiei pregăteşte un proiect de act normativ prin care urmează să transfere dreptul de administrare, către ordonatorii secundari şi terţiari din justiţie. În acest mod, problemele de natură administrativă, vor fi mai uşor de rezolvat”, a menţionat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

De precizat că, situaţia din judeţul Neamţ nu este singulară. Astfel de cazuri sau chiar mai grave pot fi întâlnite în mai multe judeţe din ţară.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: