Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi

0
690

Reteta din miel pe care o pregatesc de Pasti …

INGREDIENTE
2 cepe verzi, tocate
4 linguri sherry
2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
1 lingura miere
4 fire de rozmarin, rupte in bucati mai mici
sare de mare cu ierburi aromate
1 pulpa de miel (de aprox. 700 gr)
500 gr cartofi noi rosii

Portii: 4

Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi:

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, aseaza ceapa verde tocata si 4 linguri sherry.Freaca pulpa de miel cu 1 lingura ulei de masline si 1 lingura miere apoi inteap-o cu firisoarele de rozmarin.Asezoneaza cu sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza pulpa peste ceapa din tava.

Intr-un vas amesteca cartofii cu 1 lingura ulei de masline ramas , sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza-i langa pulpa din vas.Da totul la copt 1h 15 minute – 1h 30 minute pana cand legumele si carnea s-a facut.

Dupa ce carnea este gata, scoate vasul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l deoparte 20 minute apoi serveste..

Nu dati gres preparind aceasta reteta de miel pentru Pasti.

loading...

Comentarii: