Proiectul „Ateneu în Oraș” continuă!

0
746

La Iași, cererea pentru cultură rămâne la cote înalte, iar noi susținem această tendință ascendentă.

Prin proiectul „Ateneu în Oraș” ne propunem să aducem cultura mai aproape de dumneavoastră. Am ales locații inedite pentru anul acesta și începem prin a vă readuce în locurile copilăriei de odinioară. Primul loc în care dorim să vă purtăm pașii pentru a vă hrăni sufletul cu amintiri frumoase și o porție importantă de cultură este „Clubul CFR” de la Râpa Galbenă, unde sâmbătă, cu începere de la ora 19.00, actorii Ateneului vor pune în scenă pentru dumneavoastră spectacolul “Prima dată”, în regia Ericăi Moldovan.

Spectacolul „Prima Dată”, adaptare după textul lui Michal Walckzak, este o comedie spumoasă despre doi tineri care încearcă să își consume prima noapte de amor împreună, dar nu reușesc niciodată să ajungă la un consens.

Comedia tratează divergențele de percepție dintre cei doi tineri asupra acestui moment unic din viața lor. Magdalena este o tânără care și-a plănuit, până la cel mai mic detaliu, PRIMA seară de amor și nu îngăduie nicio abatere de la scenariu. Iar un „oarecare” EL, Carol, devine dezarmat și neputincios în fața capriciilor, aproape cronicizate ale Magdalenei.

Spectatorii vor asista la o comedie savuroasă compusă mai multe tablouri care prezintă un „du-te – vino” continuu dintre cei doi, un preludiul matematic și exact gândit de către protagonistă și menit să stârpească orice fantezie de-a lui Carol și eșecul lamentabil și repetitiv al protagonistului de a-i satisface capriciile paroxiste ale tinerei domnișoare. Povestea celor doi escaladează până în punctul în care Carol preia inițiativa și întreaga construcție amoroasă capătă accente absurde și hilare.

Toate acestea se împletesc pe scenă cu intervenții muzicale live, asigurate de instrumentiști talentați. Spectatorii vor avea ocazia să se regăsească adesea în situațiile amuzante creionate de cei doi protagoniști și se vor delecta, preț de o oră, cu un joc actoricesc plin de savoare și adevăr.

DISTRIBUȚIE:
ERICA MOLDOVAN
DUMITRU FLORESCU
INSTRUMENTIȘTI:
PATRICIA IACOB – vioară
SERGIU CHILIANU – saxofon
MARIUS HELCIU – percuție

REGIE:
ERICA MOLDOVAN

A doua locație pe care vă invităm să o vizitați este Casa de Cultură “Mihai Ursachi” din Copou, unde duminică, 11 martie va fi pus în scenă spectacolul “Căsătorie în doi”, în regia lui Andrei Ciobanu. Lângă Teiul lui Eminescu, cele două personaje vor țese cu fir de mătase povestea lor de dragoste, plină de aventuri, de momente amuzante și de întorsături de situație. Vă propunem o seară de neuitat, plină de voie bună și zâmbete sincere.

“Căsătorie în doi” este „O comedie despre doi oameni comuni şi banali, un el şi o ea, nici prea prea, nici foarte foarte, o parodie a mariajului tradiţional şi a vieţii în doi. El, un tânăr achizitor, care iubeşte literatura încă de când era mic adolescent, iar ea, o tânără casieriţă la alimentara din localitate, care a văzut fericirea doar în filme şi în satul natal. Cei doi se cunosc pe peronul gării, se plac şi… începe căsătorie în…doi.”, Andrei Ciobanu, regizor. Ana Hegyi și Andrei Ciobanu, cei doi protagoniști ai comediei „Căsătorie în doi”, vă invită la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași, duminică, 11 martie 2018, de la ora 19.00, la o SuperExtraMegaComedie.

În continuare, ne dorim să cucerim Iașul prin cultură și vă invităm alături de noi în periplul prin orașul romantic al celor șapte coline, pentru a redescoperi aerul boem pe care târgul Ieșilor îl avea odinioară.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413128{main}( ).../index.php:0
20.0004414600require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.662866366088require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.677466407928include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.963168907536locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.963168907632load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.963368918088require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.979168943944td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.979468960536td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
100.997869079752td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii: