Pască tradițională

0
772

Am descoperit în ultimele zile tot felul de rețete de Pască, care mai de care mai atrăgătoare. Două dintre ele mi-au atras atenția: una fără aluat și una cu ciocolată. Am să le încerc, cu siguranță, dar parcă de Sfintele Sărbători de Paște tot pasca tradițională mi se pare mai potrivită.

Mă poartă în timp, mă face să-mi amintesc frumoasele sărbători petrecute în familie. Când eram micuță, îmi plăcea tare mult să stau pe lângă mama să împletesc aluatul și să gust din brânza dulce cu stafide.
Iată ce vă propun:

INGREDIENTE:

Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
320 g făină pentru cozonac
100 g zahăr
100 ml lapte cald
120 g brânză proaspătă de vaci
două gălbenușuri
50 g unt moale
un plic cu drojdie uscată
un plic cu zahăr vanilinat
un praf de sare
coaja de la o lămâie

Ingrediente pentru umplutura de brânză:

300 g brânză de vaci
un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
3 linguri cu griș
50 g unt
50 g smântână grasă
100 g stafide hidratate
coaja de la o lămâie
două plicuri cu zahăr vanilinat
un praf de sare

Timp de preparare: sub 120 minute

Comentarii: