UPDATE: Tibi Ușeriu a câştigat pentru a treia oară maratonul de la Polul Nord, cel mai greu de pe planetă

0
973

UPDATE: În mai puțin de 173 de ore, Tibi Useriu a parcurs cei 618 km ai celui mai dur ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra. E la a treia participare consecutivă, și a treia oară câștigător!


Veșțile bune vin de la Cercul Polar, acolo unde Tibi Ușeriu conduce detașat maratonul 6633 Arctic Ultra.

Sportivul din Bistrița vrea să-și reconfirme cele două victorii succesive din această cursa extrem de dură. Pare de neoprit și a parcurs mai mult de jumătate din traseu la 6633 Arctic Ultra. Întreaga cursă are anul acesta o distanță de 617 kilometri.

Temerarul alergător a înfruntat furtuna polară și temperaturi care ajung și la minus 37 de grade Celsius. A suferit însă câteva degeraturi iar până la linia de sosire mai sunt 4 zile.

La start au pornit pe 8 martie patru români, printre care și o femeie. Înafară de Tibi Useriu, ceilalți au abandonat cursa în primele 24 de ore.

Levente Polgar, prima persoană cu handicap acceptată la 6633 Arctic Ultra, a avut ghinion: la kilometrul 107, când a intrat în furtuna polară, cu un vânt care depășea 100 de kilometri pe oră, i s-a răsturnat sania. Organizatorii i-au interzis să continue cursa.

Florentina Iofcea, româncă emigrată în Canada, a renunțat după 80 de kilometri, epuizată de rafalele înghețate ale vântului.

Avram Iancu, renumit după ce a înotat în Dunăre fără costum de neopren, au abandonat și el cursa când s-a accidentat la un picior în timpul furtunii polare.

Finalul ultramaratonului de la Polul Nord este programat pe 17 martie. Dintre cei 23 de concurenți înscriși la ultramaratonul arctic, până acum au mai rămas 15.

loading...

Comentarii: