ULTIMA ORĂ: Programul “Rabla” începe astăzi

0
690

Programul “Rabla” se reia în acest an la 15 martie și se va desfășura în aceleași condiții ca anul trecut.

Cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă o pot duce la casat pe cea veche, pentru care primesc 6500 de lei. Condiţia este ca vehiculul casat să fie mai vechi de opt ani, adică să fi fost înmatriculat inițial în România înainte de 1 ianuarie 2011.

Banii obţinuţi sunt folosiţi apoi pentru cumpărarea unui autoturism nou şi implicit mai puţin poluant. Astfel, noua mașină trebuie să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Administrația Fondului de Mediu (AFM) a precizat că rămân în vigoare și celelalte bonusuri acordate în anii precedenți: 1000 de lei dacă noua mașină emite maximum 98 de grame de dioxid de carbon pe kilometru și 1700 de lei dacă mașina are un sistem de propulsie hibrid.

Așadar, suma maximă pe care o poate primi o persoană care își cumpără un autoturism nou prin programul “Rabla” este de 9200 de lei.

Bugetul pe care Fondul de Mediu îl va aloca programului este de 133 milioane de lei, din care: 113 milioane pentru persoane fizice, respectiv 20 milioane de lei pentru persoane juridice.

Comentarii: