Poli Iași caută prima victorie în play-off cu Astra. Flavius Stoican: “Ne gândim la locul IV în campionat, loc care poate asigura calificarea în Cupele Europene”

0
824

Duminică, 18 martie, de la ora 18, în runda a doua din play-off-ul Ligii 1, Poli Iași primește vizita Astrei Giurgiu. Va fi un joc interesant, între două echipe care au pierdut primul meci.

Înfrângerea suferită pe “Emil Alexandrescu”, 0-1 cu Viitorul, a oprit o serie fantastică de cinci victorii pe teren propriu izbutite de trupa lui Flavius Stoican. Pasa proastă a Iașului a continuat însă, aceștia pierzând în campionat la Cluj, contra CFR, şi în Cupă, la Botoşani.

Alb-albaștrii abordează acest joc doar cu gândul la victorie, obiectivul lor pe acest final de campionat fiind o clasare cât mai bună, asta însemnând locul IV, precum și pentru a scrie o nouă pagină de istorie pentru oraș, echipă și suporteri.

Astralii par a fi măcinați de problemele interne, zvonurile privind plecarea antrenorului Edi Iordănescu sunt tot mai credibile, tehnicianul echipei oaspete ne mai înțelegându-se cu patronul Ioan Niculae.

Una peste alta, la o privire atentă asupra jocului celor două formații, trebuie spus că giurgiuvenii nu joacă rău în deplasare, au o apărare bine organizată, dar şi jucători capabili să realizeze faze consistente de atac. De partea cealaltă, ieșenii au arătat că se pot lupta cu echipe omogene.

Declaraţia făcută de Flavius Stoican la conferinţa de presă organizată vineri, a creat foarte multă încredere printre suporterii ieșeni: “Ne gândim la locul IV în campionat, loc care poate asigura calificarea în Cupele Europene. Este un obiectiv îndrăzneţ, dar ne vom bate pentru el. Pentru asta, avem nevoie de rezultate bune. Primul prilej de a obţine puncte este duminică, în confruntarea cu Astra, o echipă puternică, antrenată de un tehnician, Edi Iordănescu, pe care-l apreciez foarte mult. Noi avem însă avantajul rezultatelor din sezonul regulat, când am remizat la Giurgiu şi am bătut în Copou, aşa că suntem optimişti. Vom încerca să jucăm fotbal, să bucurăm lumea şi să obţinem victoria”

Cele două echipe s-au mai întâlnit de zece ori în Liga 1, de două ori s-a impus Poli Iași, de șase ori a câştigat Astra, iar două jocuri s-au terminat la egalitate.

Comentarii: