Decizie definitivă: Procurorul Țuluș de Suceava – 30 de ani de închisoare

0
700

Nu s-au văzut în România prea multe condamnări de zeci de ani de închisoare cu executare pentru fapte de înșelăciune sau tăinuire, așa cum s-a pronuțat recent Curtea de Apel Suceava. Oricine se poate întreba ce fapte să fi comis individul de a ajuns sa adune…225 de ani de închisoare.
Un tip cu o bogată listă infractională, pe nume Ovidiu Rusu, ce se prezenta ca procurorul Țuluș, a reuşit să păcălească zeci de oameni dându-se drept magistrat şi obţinând de la aceştia sume foarte mari de bani.

De-a lungul timpului, Ovidiu Rusu a înşelat zeci de persoane dându-se drept procuror sau judecător, promiţându-le că le va acorda sprijin în dosarele avute pe rol, în schimbul unor sume de bani. Multe dintre înşelăciuni au fost comise chiar de după gratii, cu ajutorul unor persoane aflate în libertate. Ovidiu Rusu, originar din localitatea suceveană Rădăuţi, a făcut istorie în cazuistica recentă a escrocheriei în România. El a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani pentru că s-a dat preşedinte al Curţii de Apel Suceava.

Pus în libertate, Ovidiu Rusu a convins nişte femei naive din zona Volovăţ ca este procurorul Ţuluş de la DNA, iar pe altele ca este adjunct al procurorului general al României,deși el era absolvent de … 4 clase. Acesta le-a escrocat de zeci de mii de lei, asigurându-le că le rezolvă cazurile în care erau implicate.
De la una dintre acestea a încasat suma de 60.000 de lei, sub promisiunea că va influenţa judecătorii pentru ca femeia să obţină documente pentru o casă şi 28 de ari de teren. De la alte două femei a încasat 11.500 de lei, după ce le-a convins că vor fi înproprietărite cu o suprafaţă de 50 de ari de teren, urmând să rezolve şi pensionarea medicală a uneia dintre acestea.

Ajungând în instantă, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Ovidiu Rusu la 10 ani de închisoare pentru infracţiunea de tăinuire, după ce i-au fost contopite mai multe pedepse, la care judecătorii au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile de închisoare, respectiv 93 de ani, 10 luni şi 5 zile de închisoare. Magistraţii suceveni au dispus ca Ovidiu Rusu să execute în final o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.
Decizia instanţei sucevene este definitivă.

Comentarii: