Ziua porţilor deschise la Jandarmeria Iaşi

0
575

Cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, astăzi, 27.03.2018, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, timp de două ore, a fost organizată ZIUA PORŢILOR DESCHISE.

La această manifestare au participat persoane de toate vârstele, în principal copii de la diferite instituţii de învăţământ din Iaşi.

Vizitatorii au putut vedea şi proba o parte din costumele şi tehnica de intervenţie a Jandarmeriei, iar atmosfera a fost animată de exerciţiile demonstrative de dresaj cu câinii de serviciu.

Totodată, copiii s-au au urcat în maşinile Jandarmeriei, iar sirena şi girofarul, în funcţiune, au creat atmosfera de intervenţie dorită de ocupanţii din autovehicul.
La final s-a putut vizita muzeul şi capela unităţii.

În acest an se împlinesc 168 de ani de când Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica, a aprobat Hotărârea Divanului Obştesc, semnând “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin aceasta lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare, acesta act reprezentând documentul oficial la înfiinţarea a instituţiei.

loading...

Comentarii: