Ce dezvăluie căscatul despre relaţiile tale

0
803

Exista o intreaga stiinta in spatele momentelor in care-ti vine sa casti, iar mai nou s-a descoperit ca aceasta actiune adesea greu controlabila poate dezvalui aspecte personale despre relatii.

Stai la masa cu partenerul si brusc te ia cascatul. La scurt timp dupa, te apuca din nou cascatul. Ar trebui sa-ti ridici sau nu semne de intrebare?

Cascatul este contagios, o stim cu totii, mai putin copiii mai mici de 4-5 ani. Abia de la varsta asta cascatul devine “contagios” pentru ei pentru ca atunci incep sa-si dezvolte capacitatile de relationare umana si empatia.

Iar empatia are un rol esential in cascat. De regula, sunt sanse mai mari sa cascam atunci cand observam o persoana apropiata noua ca face acest lucru, decat atunci cand un strain sau chiar un om ce ne este antipatic casca.

Practic, cu cat casti mai des dupa ce ai observat un om de langa tine cascand, cu atat esti mai apropiat emotional de respectivul. Astfel ca frecventa cea mai mare a cascatului se inregistreaza in relatiile de familie si in relatiile de cuplu.

Mai mult, in unele cazuri, iti poti da seama cand o persoana inceteaza sa-si mai iubeasca cu adevarat partenerul dupa cascat. Daca o perioada de timp “a cascat cot la cot” cu partenerul, dar de la o vreme incoace cascatul nu mai este molipsitor, inseamna ca a avut loc o detasare emotionala si sufleteasca fata de iubit, ca sentimentele puternice s-au diminuat.

Comentarii: