Patru ani de la trecerea în neființă a lui Costel Moscalu, cel mai iubit jucător din istoria baschetului ieşean

0
1089

Au trecut 4 ani de când a plecat pentru totdeauna dintre noi Costel Moscalu, dar în sufletele noastre el trăiește în continuare. Fostul căpitan şi antrenor al Politehnicii s-a stins la numai 47 de ani, pe 30 martie 2014, cu două ore înaintea de începerea dublei Rapid și Poli Iași din Sala Polivalentă.

Suferind de 20 de ani de diabet de tip I, Moscalu a jucat baschet cu nişte prieteni, iar în momentul în care a ajuns acasă i s-a făcut subit rău şi a căzut din picioare. Prietena lui a chemat SMURD, care au încercat să-l resusciteze timp de jumătate de oră, fără a reuşi să-i salveze viaţa.

Costel Moscalu a fost unul dintre cei mai buni baschetbalişti pe care i-a dat Iaşul în toate timpurile. La vârsta de 21 de ani a fost transferat de la Iaşi la Dinamo Bucureşti, unde a jucat alături de nume grele precum Ghiţă Mureşan sau Sandu Vinereanu, iar în anul 1994 a obţinut titlul de coşgheter al României, ca jucător la Farul Constanţa.

Întors la Iaşi, Moscalu a fost părtaş la cel mai mare succes al baschetului ieşean, medalia de bronz a campionatului naţional obţinută de Poli Moldrom, în sezonul 1997-1998. A jucat şi în prima reprezentativă şi a participat la două All Star Game-uri.

Din anul 2005 a antrenat echipa de baschet a Politehnicii Iaşi, cu care a obţinut o repromovare în Liga Naţională.

Imediat după tragicul eveniment, oficialii CS Politehnica Iași și reprezentanții suporterilor echipei de baschet au declarat sus și tare că vor face demersuri ca Sala Polivalentă să poarte numele Costel Moscalu. Numai că, până acum, acele declarații au rămas la stadiul de simple vorbe.

Odihneşte-te în pace, Costel Moscalu, suflet bun şi frumos! Nu te vom uita niciodată!

loading...

Comentarii: