Porți deschise pentru elevi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

0
860

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 21 – 25 aprilie 2018, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat elevilor din clasele IX-XII, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. În cele cinci zile, tinerii pot participa la diverse acțiuni interactive la facultăți, vizite în laboratoare, cursuri deschise din toate domeniile, jocuri sportive, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la Muzeul Universității și workshop-uri organizate de specialiștii în carieră care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită. Participarea la toate activitățile este gratuită.

„Zilele Porților Deschise” le propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. Fiecare facultate va participa cu un stand la Salonul Ofertelor Educaționale, care se va desfășura zilnic între 21 și 25 aprilie, în Sala Pașilor Pierduți, intterval orar 10.00-14.00. Aici vor fi prezenți studenți și profesori de la cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”, care le vor putea răspunde elevilor la întrebările lor despre facultate.

Pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine ce înseamnă cursurile universitare, facultățile au pregătit o serie de prelegeri pe teme de interes general. Printre ofertele de cursuri deschise se numără: „Drepturile omului, astăzi, încotro?” (sâmbătă, 21 aprilie – Facultatea de Drept), „Descoperă orașul Iași prin 7 trasee turistice” (duminică, 22 aprilie – Facultatea de Geografie și Geologie), „The Internet of Things (IoT): Lumea obiectelor inteligente. Ești pregătit pentru ceea ce urmează?” (luni, 23 aprilie – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor), „Tendinţe şi orientări în practica fitness-ului contemporan” (marți, 24 aprilie –  Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport) sau Învățarea în era digitală (miercuri, 25 aprilie – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației).

În fiecare zi a evenimentului vor fi organizate tururi ale universității ce presupun vizitarea locurilor emblematice și familiarizarea cu zona în care elevii își vor petrece peste câțiva ani studenția. Pe tot traseul turului, participanții vor fi însoțiți de un ghid care le va oferi mai multe informații atât despre locațiile vizitate, cât și despre viața de student.  Elevii, dar și profesorii și părinții, vor putea vizita: Aula Magna „Mihai Eminescu”– sala unde se desfășoară cele mai importante evenimente din viaţa universităţii,  Librăria – cafenea TAFRALI – unul dintre centrele vieţii culturale din universitate,  Campus „Titu Maiorescu” – inclusiv cantina și Turnul Universității – o locație deosebită, cu vedere panoramică.

Înscrierea la „Zilele Porţilor Deschise” se face on-line, pe site-ul oficial al evenimentului www.uaic.ro/zpd. Modulul de înscriere permite realizarea unui „orar” personalizat, cu activități din oră în oră. Profesorii care însoțesc elevii pot realiza programări comune pentru întreg grupul, iar la încheierea activităților cadrele didactice primesc o diplomă de participare din partea Universității.

Evenimentul „Zilele Porților Deschise” este organizat în cadrul proiectului „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, derulat de UAIC în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Primăria Municipiului Iași.

Grupurile organizate de elevi care vor dori să viziteze centrul universitar ieșean în perioada 21 – 25 aprilie vor putea să circule gratuit prin Iași pe „Traseul universitar”. La fiecare 70 – 90 de minute, din zona Gării Mari din Iași vor pleca două autobuze colate cu identitatea vizuală a evenimentului, destinate exclusiv proiectului „Iași, orașul studenției tale”, care vor avea opriri în stații predefinite și semnalate corespunzător în apropierea fiecărei instituții de învățământ superior. Autobuzele vor circula zilnic, începând cu ora 09.00, după un orar care să coincidă cu sosirea în gară a celor mai circulate rute feroviare care leagă Iașul de restul țării. „Traseul universitar” va fi unul circular, care pornește de la gară în două direcții, către Copou și către zona Tudor Vladimirescu, putând fi folosit astfel de către elevi ca pe un sistem „hop on / hop off”, ei având posibilitatea de a urca sau coborî la fiecare stație de pe traseu, în ambele direcții.

În fiecare stație, studenți voluntari ai celor cinci universități de stat din Iași îi vor îndruma pe elevi către sediile principale ale instituțiilor de învățământ superior. La gară va fi instalat un punct de informare, de unde vor porni toate grupurile de elevi; aici, aceștia vor primi o broșură care va conține informații despre universitățile din Iași, despre oportunitățile de cazare în campusuri, valorile burselor, cele mai importante obiective culturale ale Iașului, dar și de distracție, cât și cei mai importanți angajatori activi în capitala Moldovei. Totodată, la mijlocul broșurii, aceștia vor putea găsi o hartă cu toate stațiile de pe „Traseul universitar”, sediile instituțiilor de învățământ superior și principalele obiective culturale ale Iașului.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413192{main}( ).../index.php:0
20.0003414664require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.661266268968require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.675966310808include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.965668811632locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.965668811728load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.965768822184require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.981768861824td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.982168878416td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
100.995368920848td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii: