FOTO/VIDEO: Canabis descoperit la Răducăneni

0
782

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni au depistat în trafic, într-un microbuz, un tânăr din R. Moldova care avea asupra sa droguri de risc. Cetăţeanul moldovean a fost audiat de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iași, iar substanța descoperită, în valoare totală de 3600 lei, a fost ridicată, ambalată, sigilată și predată procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni-I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 28, pe raza localităţii de frontieră Gorban un microbuz înmatriculat în Italia, în care se afla ca pasager cetățeanul din R. Moldova Roman C., în vârstă de 24 de ani.

La un control sumar efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au observat că tânărul este agitat, ocazie cu care au efectuat un control corporal, descoperind, în buzunarul din dreapta al bluzonului, o pungă din plastic transparent în care se afla un pachet care conținea un produs vegetal de culoare verde-oliv sub formă de muguri și inflorescențe. Procedându-se la controlul bagajului personal a fost descoperit un dispozitiv metalic de culoare argintie, care prezenta urme de produs vegetal.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră au dus persoana în cauză la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat faptul că nu cunoaște ce este produsul vegetal descoperit asupra sa și nu știe de proveniența acestuia, însă dispozitivul metalic, de tip grinder, folosit pentru mărunțirea produsului vegetal, îi aparține.

Persoana în cauză a fost audiată de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iași sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, deținerea ori alte operațiuni privind drogurile de risc, fără drept, și întroducerea sau scoaterea din țară, precum și importul sau exportul de droguri de risc, fără drept.

Totodată, cele 56 de grame de substanță susceptibilă a fi canabis, în valoare totală de 3600 lei, a fost ridicată, ambalată, sigilată și predată procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iași, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: