Municipalitatea ieșeană invită cetățenii la colectarea deșeurilor electrice

0
603

Primăria Municipiului Iași și Serviciul Local de Colectare Iași, împreună cu partenerii Garda de Mediu Iași, APM Iași, Salubris Iași și ziarul Evenimentul de Iași, promovează colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în Centrele de Informații pentru Cetățeni. Proiectul este susținut de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Municipalitatea ieșeană, alături de Serviciul Local de Colectare Iași, încurajează cetățenii să fie responsabili față de mediu și să colecteze corect aparatele electrice vechi sau stricate. Aceștia au la dispoziție o nouă opțiune pentru colectarea selectivă a DEEE! În toate Centrele de Informare pentru Cetățeni din Iași au fost instalate urne speciale de colectare a becurilor, bateriilor și deșeurilor de echipamente electrice și electronice de mici dimensiuni.
Autoritățile locale invită ieșenii să răspundă pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor, pe care le pot acum depune în urnele speciale din Centrele de Informare pentru Cetățeni, contribuind astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. Serviciul Local de Colectare Iași asigură colectarea selectivă a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.
Pentru conștientizarea populației cu privire la importanța acestui gest, precum și pentru informarea acesteia cu privire la toate serviciile gratuite de colectare oferite de cei doi parteneri, Centrele de Informații pentru Cetățeni din Municipiul Iași pot oferi cetățenilor detalii și informații suplimentare pe această temă.
Zonele în care sunt amplasate aceste Centre de Informații pentru Cetățeni sunt:
• Cartier Tătărași
• Cartier Frumoasa
• Cartier Nicolina
• Cartier Alexandru
• Cartier Păcurari

Pentru deșeurile electrice grele sau voluminoase, cetățenii din Iași le pot duce la Centrul de Colectare permanent din Iași, de pe str. Pompei nr. 3, din zona Podul de Piatră. Programul de colectare al centrului este luni și miercuri, între 15:00-17:30 și sâmbătă între 11:00-13:00.

De asemenea, ieșenii pot apela serviciul gratuit de preluare a acestora de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Tot ce trebuie să facă este să sune la TelVerde 0800 444 800 (număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonice fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.100-17.00)!
De ce trebuie să colectăm DEEE?
Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea!
Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice!

Persoana de contact: Simona Ghiga
Telefon: 0745 302 094


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: