FOTO: O nouă alertă de incendiu la Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iaşi

0
3082

Panică la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. I.M. Georgescu”. Un ieşean care trecea prin zonă a alertat autorităţile cu privire la faptul că un nou incendiu ar fi cuprins spitalul. La faţa locului a intervenit de urgenţă o autospecială cu apă si spumă, dar şi unul de prim ajutor.

Citeşte şi: Acoperişul Spitalului de Boli Cardiovasculare din Iaşi a luat foc. Pacienţii au fost evacuaţi şi transferaţi la alte spitale

“În urmă cu câteva minute am primit un apel telefonic prin 112 din partea unui cetăţean, care sesiza faptul că la Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon Iasi ar fi reizbucnit un incendiu. Colegii mei s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că apelantul, de bună credinţă, a confundat aburul emanat cu… fum”, a menţionat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi. Clădirea Spitalului Parhon adăpostește Institutul de Boli Cardiovasculare.


Venit de acasa, managerul general al Institutului de Boli Cardiovasculare Iași, prof. univ. dr. Grigore Tinică, a susţinut că scopul principal al operațiunilor, acela de a salva viata pacientilor si a personalului, a fost atins. „Pacientii aflati in stare gravă au fost transfrați in alte institutii. Am intreprins masuri pentru a salva din tehnologie si aparatura medicala. Am creat o structura, un consiliu medical impreuna cu tehnicienii pentru a evalua pagubele”, a precizat prof. univ. dr. Grigore Tinica.

loading...

Comentarii: