Astăzi se deschide la Iaşi „Olimpiada Naţională de Religie pentru Cult Ortodox”

0
656

În perioada 12-14 aprilie 2018, judeţul Iaşi este gazda Olimpiadei Naţionale de Religie – Cult Ortodox, eveniment ce reunește 256 de elevi din clasele VII-XII , 43 de profesori însoţitori din întreaga ţară şi 30 de membri ai comisiei centrale. Organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi cu sprijinul Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, competiţia le va testa elevilor cunoştinţele din sfera teologică şi va evidenţia în același timp aptitudinile lor literare.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei are loc joi, 12 aprilie, începând cu ora 18:00, la Catedrala Mitropolitană şi va continua în Sala „Iustin Moisescu” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

“Spaţiul sacru al culturii şi spiritualităţii ieşene este onorat să găzduiască în prag de primăvară etapa naţională a Olimpiadei de Religie. Evenimentul educaţional de marcă plasează învăţământul ieşean într-o ipostază care confirmă şi reafirmă totodată îndelungata şi valoroasa contribuţie pe care şcoala ieşeană a adus-o învăţământului teologic românesc. În Iaşul Marii Uniri, la ceas de centenar, ne bucurăm că spiritualitatea ocupă un loc de seamă între preocupările tinerilor noştri şi rămâne trăsătura identitară care le marchează existenţa. În acest context, în numele instituţiei pe care o reprezint doresc să adresez tuturor oaspeţilor noştri, profesori şi elevi un călduros bun venit şi mult succes în cadrul frumoasei competiţii cu reverberaţii spirituale!”, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: