Un nou SCANDAL! PSDragnea atacă justiția și la Iași

0
836

Primarul Mihai Chirica a citit cu revoltă și indignare așa-zisul comunicat de presă trimis astăzi de PSDragnea Iași, pe care îl consideră un text incoerent și penibil, nici măcar asumat de cineva, adică un fel de „anonimă” al cărei scop nu poate fi altul decât acela de a ataca, încă o dată, actul de justiție și de a influența buna funcționare a administrației publice locale.

„Deși susțin, ipocrit, că „nu intenționează să pună niciun moment la îndoială prima decizie a instanței”, șefii PSDragnea Iași exact asta fac atunci când vorbesc de „coincidențe remarcabile”, de atribuțiile judecătorilor și de viitoare sesizări la Inspecția Judiciară. În fond, „eseul” cvasi-agramat emis de PSDragnea Iași nici nu are legătură cu conducerea Primăriei sau cu componența Consiliului Local Iași, ci reprezintă un atac frontal la actul de justiție, o ingerință incalificabilă și o încercare evidentă de intimidare a tuturor celor care încearcă de prea multă vreme să demonstreze că respectarea legii nu este o opțiune de partid. „Când îi aud pe șefii mai mici sau mai mari ai PSDragnea vorbind de justiție nu am cum să nu-mi amintesc de zicala «Hoțul strigă hoții»… Trebuie să ai un tupeu colosal să fii lider al acestui partid și să vorbești public de încălcări ale legii, abuzuri sau aspecte juridice dubioase… Spre deosebire de PSDragnea, al cărui singur scop de a guverna pare să fi rămas transformarea justiției din România într-o unealtă a penalilor care au pus stăpânire pe partid, eu respect justiția și deciziile judecătorilor și am deplină încredere în deciziile acestora. Am luat atitudine împotriva demersurilor anti-justiție și pro-corupție ale PSDragnea și când a fost vorba de OUG 13, și când «reforma» justiției a fost încredințată sinistrei Comisii Iordache, iar tocmai acest lucru m-a costat funcțiile și calitatea de membru PSD. În altă ordine de idei și spre deosebire de șefii vremelnici ai PSDrganea de la București, ca și de la Iași, eu nu mă cred atotcunoscător și am bunul simț de a mă consulta cu specialiști în domeniile de activitate pe care, personal, nu le stăpânesc. Nu este niciun secret, am declarat-o și public, inclusiv instituțiilor media, iar nu o singură dată, că mă voi consulta cu specialiști din mediul academic, foști magistrați, juriști, avocați și alți oameni de bine în chestiuni juridice care țin de administrația locală, cum ar fi prevenirea abuzurilor sau implementarea unei strategii locale anti-corupție. Doar atrăgând alături de noi specialiști din toate domeniile, nu cărători de mape de partid, vom putea crește nivelul de performanță al activității municipalității”, a declarat primarul Mihai Chirica.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: