Eveniment de marcă, la Iaşi

0
664

Asociația Română a Profesorilor Francofoni, cu sprijinul Delegației Wallonie-Bruxelles, a organizat în zilele de 21 și 22 aprilie, la Iași, o sesiune de conferințe, la care au participat peste 250 de profesori de limbă franceză din toate județele țării.

Cea de-a X-a ediție Partager pour s’enrichir a fost cu siguranță un succes. Invitați de marca au reușit să ofere publicului informații de ultima oră, au împărtășit exemple de bună practică și au pus în discuție subiecte de interes legate de francofonie, în general. În discursul sau de deschidere, Eric Poppe, reprezentantul Delegației Wallonie-Bruxelles a felicitat organizatorii pentru inițiativă, mulțumindu-le profesorilor pentru implicare și pentru entuziasmul de care dau dovadă prin participarea la evenimentul de la Iași.

Jean-Marc Defays, președintele Federației Internaționale a Profesorilor de Limba Franceză a deschis seria conferințelor cu o intervenție pe tema multiculturalității și a sarcinii dificile pe care o au profesorii la clasă, aceea de a transmite elevilor și elemente de ordin cultural.

Richard Lescure, profesor universitar la Angers, și Monica Vlad, profesor la Universitatea Ovidius din Constanța au încântat publicul cu intervenții de calitate, aplaudate la scenă deschisă.

Mărie Soulisse și Sarah Pigeaud, de la Universitatea Niorț, au antrenat profesorii în ateliere de lucru, cu rezultate imediate, aplicabile în clasă.

Stephane Grivelet și Doina Spița au animat un atelier în cadrul căruia s-a discutat despre rolul asociațiilor profesionale și despre activitățile pe care acestea le pot desfășura, în beneficiul cadrelor didactice.

Gael Gilson, profesor la Universitatea Louvain-la-Neuve, în Belgia a demonstrat în cadrul unei conferințe că jocurile video pot fi folosite cu succes la clasă, că suport pentru învățare.

„O întâlnire entuziastă care demonstrează, o data în plus, că în România francofonia e într-o poziție confortabilă. Profesorii motivați creează generații motivate ! O initiativă excelentă !” (Monica Vlad, Universitatea Ovidius, Constanța)

„Am încercat să construim, la Iași, un eveniment amplu, care să le ofere profesorilor de limbă franceză posibilitatea de a se formă, de a învață lucruri noi, prin contactul direct cu vorbitorii nativi, dar și prin schimbul de experiență cu alți colegi. Am avut printre noi invitați cunoscuți la nivel internațional și apreciați pentru inițiativele și cercetările lor. Sunt impresionată de numărul mare de participanți și de atmosferă deosebit de plăcută ce se creează, de fiecare data, în cadrul unor astfel de întâlniri. Se leagă prietenii, se pun bazele unor colaborări, se nasc proiecte profesionale. Partager pour s’enrichir este unicul eveniment de gen organizat în România, acreditat de Federația Internațională a Profesorilor de Limbă Franceză, eveniment ce transformă anual Iașul, într-o capitală a francofoniei.” (Sabina Manea, inspector școlar pentru limbă franceză, inițiator al evenimentului)

„Partager pour s’enrichir este, fără nici o îndoială, un eveniment emblematic la nivel național, unic prin formatul pe care îl propune.” (Irina Cosovanu, președintă Asociației Române a Profesorilor Francofoni)

„Cu mare bucurie am participat pentru a două oară la acest colocviu la Iași. Am putut aprecia cu această ocazie, calitatea participanților, implicarea lor în domeniul predării limbii franceze, cunoștințele lor excelente, atât lingvistice, cât și cele cu privire la tehnicile de predare. Aș vrea să adaug că am fost impresionat de organizarea perfectă din cele două zile și de calitatea schimburilor de idei. Sunt foarte fericit că printre țările europene, Francofonia este foarte bine reprezentată în România.” (Richard Lescure, profesor universitar)
„Partager pour s’enrichir este un eveniment intercultural de o mare bogătie, ce găzduiește întâlniri care îți permit să te dezvolți. Am petrecut momente de neuitat, alături de profesori entuziaști!” (Marie Soulisse, director, Universitatea Niorț)

Evenimentul găzduit de Colegiul Național Costache Negruzzi din Iași este așteptat în fiecare an cu interes de profesorii de limbă franceză din țară și reprezintă o oportunitate de formare profesională la cel mai înalt nivel.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413200{main}( ).../index.php:0
20.0003414672require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
31.656966577256require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
41.671666684632include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
51.959069112480locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
61.959169112576load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
71.959269123032require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
81.974669144808td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
91.974969161400td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.988669203832td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii: