Poli Iași amendată cu 10.000 de lei de către CNCD pentru scandările «Afară, afară cu ungurii din țară!»

0
899

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat aspru CSM Poli Iași din cauza scandărilor suporterilor de la meciurile împotriva celor de la ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. De asemenea, Federația Română de Fotbal și Dinamo au fost amendate si ele!

Cele trei părți sancționate sunt obligate să plătească fiecare o amendă de 10.000 de lei și de a face public pe site-urile lor oficiale faptul că au primit aceste sancțiuni.

“Scandările «Afară, afară cu ungurii din țară!» de la meciurile Dinamo București – Sepsi OSK din data de 21.08. 2017, respectiv CSM Politehnica Iași – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a cetățenilor români aparținând comunității maghiare.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federația Română de Fotbal și S.C. Dinamo 1948 București, Asociația “Club Sportiv Municipal Studențesc Politehnica Iasi” și obligația de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioadă de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speță”, se specifică pe site-ul celor de la CNCD.

Aceste decizii vin la 7 luni de la partidele disputate, întrucât Dinamo – Sepsi și CSM Poli Iași – Sepsi au avut loc în prima parte a campionatului, la finalul lunii august. Poli Iași a cedat atunci pe teren propriu, scor 0-2, în timp ce “câinii” s-au impus cu 1-0.

loading...

Comentarii: