FOTO-VIDEO: Un viitor poliţist, exemplu pentru ieşeni. A prevenit o catastrofă

0
878

Un tânăr ieşean în vârstă de 20 de ani, viitor poliţist, a făcut un gest demn de lăudat. Dumitru Diac este elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” – Câmpina. Tânărul aspirant la funcţia de poliţist îşi desfăşoară momentan stagiul de practică în cadrul Secţiei 1 Poliţie Iaşi. În seara de 27 aprilie 2018, Dumitru Diac, se îndrepta cu maşina dinspre bdul Ţuţora spre Podu Roş. În intersecţie, tânărul elev a observat cum un alt participant la trafic a fost pe punctul de a intra în coliziune cu un alt autovehicul. După câţiva metri, acelaşi şofer era să se izbească de un alt autoturism. În intersecție, am observat cum era să între într o masină. S-a oprit la limită.  A mai mers jumătate de metru, după care iar era să între în alta. Mi-am dat seama că nu era ceva în regulă cu şoferul. Am coborât din mașină în intersecție, cu gând să-i scot cheile din contact.  Când să ajung la el, a demarat în trombă. M-am urcat înapoi în mașină, m-am dus după el pe bdul Primăverii, am claxonat de câteva ori, i-am dat flash-uri și a tras pe dreapta.  Am coborât din mașină, m-am dus la el, i-am tras cheia din contact, după care l-am întrebat ce-i cu el. În momentul în care a început să vorbească, am simţit că avea halenă alcoolică. L-am întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice și a zis că servise un pahar cu vin. Am văzut că nu e în stare să conducă şi am sunat la 112″, a precizat viitorul agent de poliţie, Dumitru Diac, practicant în cadrul Secţiei 1 Poliţie Iaşi.

De precizat este faptul că la vederea echipajului Poliţiei Rutiere, şoferul cu pricina a încercat să fugă de oamenii legii, acesta fiind găsit într-o parcare din spatele Serviciului Permise şi Înmatricularea Vehiculelor, de pe bdul Primăverii.

În urma apelului telefonic, poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului, iar în urma testării alcoolscopice cu aparatul DRAGER, acesta a indicat o valoare de 0.82 la mie, alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea celor două probe biologice de sânge. “Un bărbat de 42 de ani, din Botoşani a fost surprins conducând în seara de vineri, 27 aprilie un autoturism pe bdul Primăverii fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta s-a ales cu dosar penal”, a declarat agentul Adina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

De menţionat este faptul că şoferul turmentat i-a ameninţat pe oamenii legii că va depune contestaţie.

Comentarii: