Turneul de la Madrid, patronat de Ion Țiriac, răvășit de absențe. Serena Williams și Roger Federer au declarat forfait

0
884

Omul de afaceri Ion Țiriac a început să organizeze Mutua Madrilena Madrid Open din 2002 (a transferat turneul de Stuttgart). Anul acesta va avea loc în perioada 4-13 mai și are premii totale de 12,4 milioane de euro.

Ediția 2018 este precedată de o lungă serie de retrageri, ceea ce scade puțin din atractivitatea turneului.

Miliardarulului roman nu i-a păsat de modul în care relaționează cu jucătorii, iar acest lucru ar putea să-l coste. Deja Serena Williams s-a retras din acest motiv de la competiția pe care o patronează.

Fostul lider mondial a preferat să rămână în SUA și să se antreneze cu Patrick Mouratoglou. Absenţa americancei de la turneul madrilen este argumentată și de criticile care i-au fost aduse recent de Ion Ţiriac.

“Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani şi 90 de kilograme! Aş vrea să văd altceva, aş vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf”, a spus Ion Țiriac pentru site-ul spox.com.

“Voi vorbi cu el, credeți-mă! O să am o discuție cu el. Este un comentariu ignorant, o declarație sexistă! Poate că este un om ignorant”, a reacționat Serena Williams pentru New York Times.

Absența Serenei Williams nu este singulară. De pe tabloul feminin vor mai lipsi Agnieszka Radwanska, Timea Bacsinszky, Catherine Bellis, Belinda Bencic şi Lucie Safarova.

Și la masculin sunt multe absențe de marcă, lista incluzându-i pe Stanislas Wawrinka, Andy Murray, Nick Kyrgios, Jo-Wilfried Tsonga, Sam Querrey și Filip Krajinovic.

De asemenea Roger Federer nu vine nici în acest an, iar Ion Țiriac nu i-a rămas dator nici lui.

“Roger Federer e, cu siguranță, cel mai bun jucător din toate timpurile, dar nu se poartă corect. Nu cred că această abordare este corectă. Își alege turneele la care vrea să joace. În alte sporturi, acest lucru e ne neimaginat. Lewis Hamilton nu face la fel după 5 Mari Premii”, a spus românul pentru Bild.

Roger Federer a răspuns: “Nu mai am 25 de ani, aşa că trebuie să-mi păstrez energia pentru turneul de la Wimbledon. Îmi place să joc pe iarbă mai mult decât pe zgură, aşa că din acest motiv nu voi participa la turneele de zgură”.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: