Poliția Locală inventariază mașinile foarte poluante

0
603

Municipiul Iași este tot mai „agresat” de autovehicule poluante, în special autovehicule cu motoare diesel care emit foarte mult fum din cauză că le-au fost eliminate sistemele de reducere a poluării, în condițiile în care noxele emise sunt toxice și prezintă un disconfort major pentru cetățeni. Pracitic, prin aceste practici, chiar și mașinile cu motoare Euro 3, 4 sau 5 ajung să polueze precum cele non-Euro.

Eliminarea sistemelor de reducere a emisiilor poluante este o practică ilegală, legislația din domeniu, respectiv O.U.G. 78/2000 și O.U.G. 81/2000 cu modificările și completările ulterioare, specificând faptul că „modificarea unui vehicul trebuie validată de Registrul Auto Român”, precum și că „în intervalul dintre două inspecții tehnice, deținătorul vehiculului rutier are obligația de a asigura menținerea acestuia într-o stare tehnică corespunzătoare, în vederea încadrării în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și categoria de folosință conform destinației”.

În aceste condiții, primarul Mihai Chirica a dispus Poliției Locale să ordone tuturor echipajelor de poliție aflate pe teren să noteze numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care scot fum negru și dens pe țeava de eșapament și să raporteze datele săptămânal. Pentru aceste autovehicule municipalitatea va solicita Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași datele de identificare ale proprietarilor și va sesiza Registrul Auto Român pentru a se asigura că acestea sunt în configurația de la data omologării.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: