Caz ŞOCANT la Iaşi! O fostă jurnalistă rupe tăcerea

0
3186

O fostă jurnalistă de succes, din Iași. atrage atenția opiniei publice asupra unui fenomen care face ravagii ]n judeţ: consumul de etnobotanice. A încercat să ajute un minor care tocmai fumase o țigară suspectă și care delira, a alertat autoritățile prin intermediul numărului unic de urgență, dar membrii unui echipaj SMURD au refuzat să intervină. Mesajul postat pe o rețea de socializare a atras sute de comentarii. Majoritatea ieșenilor au sancționat lipsa de reacție a SMURD. Din păcate, toate mesajele tinerilor și adolescenților susțineau că tânărul trebuia lăsat să fumeze.

„În ce societate trăim?!

Ora 15.30, parcul de la BCR Cantemir, vizavi de Gara Internațională. Un băiat slab de i se văd oasele fumează o țigară groasă care se stinge rapid. E pe trei sferturi arsă. E în delir, se vede pe față și în gesturi. Se ridică buimac, merge împleticit și uită pe bancă rucsacul.
Îmi iau copilul și îl urmăresc. O femeie cu copil în brațe ia rucsacul și mă urmează, cu frică.
Îl găsim aproape, pe scările dispeceratului Parma.
Ii dau apă și îl țin de vorbă. Fac semn altei femei să sune la 112. Nu înțelegeam nimic din ce spune băiatul. Are cel mult 18 ani, pare de 15. Ii iau țigară din mână și îl întreb ce este. „Marijuana, dă-mi-o înapoi”. Nu vrea să îmi dea un număr la care să sun. Nu îmi spune unde stă. Mă doare privirea aia golită și pielea albă ca varul. Trec minutele greu, nu vine Salvarea. Se ridică brusc și abia poate ajunge la un taxi. Omul își dă rapid seama cu ce are de-a face și blochează portierele. La fel fac 3 taximetriști. Il urmăresc cu privirea și sun la 112. Mi se face legatura la poliție. Le explic iar unde sunt si le spun că sta pe bordura si ca i se poate întâmpla ceva rau. „Așteptați, trimit masina”, spune vocea. Mă ofer să îl urmăresc și le spun să mă sune daca nu ne mai gasesc in punctul de reper.
Fac disperată semn la o masina de la poliția locală. Nu opreste. Băiatul devine agitat și o ia printre mașini. Nu il pot urma, am copilul cu mine.
Apare un echipaj de prim-ajutor SMURD. Il opresc cu gesturi vehemente. Băiatul vede masina rosie si incearca sa scape. Le fac semn salvatorilor ca el este cel care are nevoie de ajutor. Stupoare: nu ies din masina! Iar când ies, băiatul e deja într-un tramvai 11.
– De ce nu ati oprit tramvaiul?
– Doamna, noi am oprit pentru că am crezut ca i s-a întâmplat ceva copilului dvs.
– Domnule, băiatul ăla a fumat Marijuana, abia merge.
– Tocmai, respira, merge, deci viață lui nu este în pericol. Noi suntem echipaj de prim-ajutor.

În ce țară trăim, fraților?
Băiatul trebuia luat si dus la spital. Trebuiau găsiți părinții, informată scoala, apelat la psiholog, căutată rețeaua care furnizeaza!
Ca sa il ia de pe stradă trebuia sa fie lat pe caldarîm și să mai aibă și spume la gura?!?!

Eu nu cedez, data viitoare voi suna la 112 și poate și la șeful poliției! Ce folos ca trecătorii au încercat să ajute daca instituțiile statului o „dau în bară”?

Sper ca băiatul să ajungă acasă și să nu i se întâmple ceva rău. Am încercat să îl ajut…

Nu este zi în care să nu ajungă minori intoxicați cu etnobotanice la Spitalul Sf. Maria, părinții sunt depășiți de situație, nici școala nu poate face prea mult, numărul psihologilor fiind redus.

Rămâne întrebarea: vă trebui să ne obișnuim cu cei care se autodistrug urmând otravă, așa cum ne-am obișnuit cu cei care prizează aurolac?”, a menţionat pe paginile de socializare, Gianina Munteanu, fost Redactor şef la importante instituţii media, din zona Moldovei.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: