Lecție de demnitate în Copou. Acuzată că nu-și apără corect șansele, Poli Iași îngenunchează FCSB-ul și direcționează titlul de campioană spre Cluj

0
1914

Formația cea mai hulită din play-off și acuzată că ar face jocul unor echipe din umbră, Poli Iași bate pe FCSB (An. Cristea ’89) și dovedește contrariul. Mai mult, gazdele au evoluat 20 de minute în inferioritate numerică, Kamer Qaka fiind eliminat după două cartonașe galbene.

Cu o primă de 20.000 euro la victorie promisă de sponsorul “Cotnari”, alb-albaștrii au zburdat în fața echipei lui Nicolae Dică și au controlat partida. Iașiul s-a mobilizat exemplar și ne-a făcut să ne întrebăm ca și suporteri: “De ce nu a jucat la fel în toate meciurile din acest play-off? De ce abia acum această izbucnire de orgoliu?”

Ieșenii i-au anihilat excelent pe Constantin Budescu și Denis Alibec, însă au avut de suferit în repriza secundă când a intrat pe teren veteranul Filipe Teixeira (doar 37 ani).

Nu poți emite pretenții la titlul de campioană și să te prezinți execrabil, într-un meci capital pentru poziția întâi a clasamentului. În cele 90+4 minute de joc, roș-albaștrii nu au reușit să cadreze decât un singur șut pe spațiul porții adverse.

FCSB a părut o formație debusolată, fără putere, iar dacă nu intervenea acea eliminare a lui Kamer Qaka (‘74), probabil că, nici în următoarele 5 zile nu ar fi marcat în poarta lui Denis Rusu.

Ionuț Panțîru, declarat omul meciului de reporterul jri.ro, a făcut din nou un joc excelent în fața FCSB-ului, demonstrându-și calitățile ca mijlocaș stânga și apoi ca fundaș stânga. “De ce nu am jucat așa în tot play-off-ul? Probabil că am fost delăsători” a spus fotbalistul la final.

“Astăzi am luptat cu toții 90 de minute pentru onoare, demnitate și pentru a demonstra că suntem o echipă de învingători! Nu stabilim noi campioana, dar am jucat de la egal la egal cu primele două echipe din Liga 1. Am jucat pentru noi, pentru ieșeni și pentru meseria pe care o iubim!” a scris pe pagina sa de facebook, Andrei Cristea.

“Studenții” nu au avut un public ostil în meciul cu FCSB, că în alte dați, deși au venit mulți susținători steliști din orașe, comune și sate din apropierea Iașiului.

Kamer Qaka, mijlocaşul albanez cu 3 oferte concrete pe masă, de la FCSB, CS U Craiova şi Real Zaragoza, și-a făcut bine treaba pentru Poli Iaşi cât a stat pe teren. La finalul partidei, Qaka și-a cerut scuze în vestiar colegilor pentru eliminare.

Antrenorul Dică a declarat după meci: “Nu cred că e jucat titlul, la cum am arătat azi nu avem nicio șansă să luăm titlul. Dacă ne prezentăm așa nu vom câștiga niciun joc pană la final”


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: