Nu știți cum să rămâneți fără banii de pe card? Fraudă cu bilete la 1 euro în numele Wizz Air

0
2603

Infractorii se folosesc de brandul Wizz Air pentru a fura bani din conturile celor care vânează promoții.
Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează asupra unei scheme de fraudă de tip phishing.

Prin intermediul rețelelor de socializare, infractorii lansează un fals concurs, prin care compania aeriană Wizz Air oferă gratuit bilete de avion.

Că să obțină „premiul”, utilizatorii sunt rugați mai întâi să completeze un chestionar în care să își spună părerea despre serviciile companiei aeriene.
Apoi, li se cere să dea share la informație, astfel încât ei răspândesc pe rețelele sociale această înșelăciune, fără să-și dea seama.

În continuare, când utilizatorul vrea să descarce biletele de avion oferite „gratuit” de companie, documentul îl redirecționează spre un site care oferă un serviciu gratis.

Utilizatorilor li se cere să își facă un cont pentru acest site, introducând date personale și date bancare.

În acest fel, infractorii au reușit să sustragă diferite sume din conturile clienților care au fost păcăliți.

Experții de la CERT le recomandă celor care au căzut în capcană să anunțe imediat banca la care a fost emis cardul lor.

În anunțul de ieri, utilizatorilor li s-a promis șansa de a câștiga 2 bilete Wizz Air la doar 1 euro pentru o destinație aleasă de ei și 500 de euro, dacă răspund la un chestionar cu 3 întrebări și dau share pe Facebook mesajului. În scurt timp, pe site-ul scam-ului apărea informația că ar mai fi existat 47 de bilete rămase, deja 35.059 persoane dând like la postarea de pe Facebook și plătind suma de 1 euro. În schimbul acestei sume ar fi primit ceea ce pare a fi un bilet emis de Wizz Air.

Oficialii companiei nu au transmis presei din România un comunicat oficial, însă le-au reamintit clienților că site-ul oficial al companiei este wizzair.com și nu wizzair.ro, așa cum apare în site-ul de unde a pornit escrocheria, precum și adresa oficială a paginii de Facebook.
”Toate informațiile și promoțiile companiei apar pe aceste canale și în newsletter-ul Wizz Air”, au spus aceștia rugând-i pe clienți să nu între pe link-uri care nu au de-a face cu pagină oficială a companiei.

In aprilie, clienții Lidl și Carrefour au fost ținta unei tentative de fraudă.

Comentarii: