Cerneală și Celuloid: „Ultima noapte de dragoste”

0
811

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul joi, 17 mai 2018, de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), la vizionarea gratuită a filmului „Ultima noapte de dragoste”, regizat de Sergiu Nicolaescu, o producție româno-vest germană din 1980. Scenariul filmului este inspirat din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, scris de Camil Petrescu, apărut în 1930. Chiar dacă filmul nu este o ecranizare fidelă a cărții, scenaristul operând modificări importante, atât în derularea poveștii, cât și a numelor personajelor, reuşeşte să redea în plan psihologic trăirile celor două personaje principale.

În rolurile principale: Joanna Pacuła, Vladimir Găitan, Sergiu Nicolaescu şi Sebastian Papaiani.

Filmul este alcătuit din două părţi separate de inserturi: partea I-a („Ultima noapte de dragoste”) are 47 de minute, iar partea a II-a (intitulată „Întâia noapte de război”) 53 de minute.

Moderatorului întâlnirii este jurnalistul Vlad Frânghiu.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: