S-au alocat fonduri pentru reparații la clădirea care găzduiește Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul „Dr. C. I. Parhon”

0
816

Conducerea Primăriei Municipiului Iași salută decizia de astăzi a Guvernului României care, printr-o Hotărâre de Guvern, a alocat aproape 10 milioane de euro pentru susținerea lucrărilor de reparații capitale și a dotărilor pentru clădirea nouă a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon Iași”, cea care la etajele superioare găzduiește și Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”. „Mulțumesc public Guvernului României și, în mod deosebit, Ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, pentru implicarea în demersurile de revenire la normalitate a celor două instituții medicale care au o importanță vitală pentru întreaga Regiune Nord-Est. Astăzi, după ședința de Guvern, am discutat personal cu doamna Ministru, care m-a asigurat că suma alocată este pentru întreaga clădire, adică atât pentru Institutul de Boli Cardiovasculare, cât și pentru Spitalul «Dr. C. I. Parhon». Sper ca fondurile alocate să fie folosite judicios, astfel încât să fie suficiente și pentru reparații, și pentru dotările necesare. În ceea ce ne privește pe noi, municipalitatea, vom face tot ceea ce este posibil ca expertiza tehnică asupra clădirii să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Reamintim că vineri, 11 mai, edilul a semnat contractul de începere a expertizei tehnice, în regim de urgență, pentru clădirea care găzduiește cele două instituții medicale, precum și pentru blocul M2 din bd. Nicolae Iorga, nr. 7A. Expertiza tehnică pentru cele două imobile va fi făcută de SC Proexpert GC Grup SRL Iași, contra unei sume de 99.960 lei, inclusiv TVA, iar contractul are o valabilitate de șapte luni.

De asemenea, pe 27 aprilie Primăria Municipiului Iași a eliberat autorizația de construire pentru lucrările de consolidare și reparații capitale, în regim de urgență, la clădirea amintită. Autorizația a fost eliberată în timpul cel mai scurt posibil având în vedere efectele rezultate în urma incendiului produs în noaptea de 10 spre 11 aprilie, aspecte consemnate inclusiv în Procesul Verbal de Intervenție nr. 289/11.04.2018 încheiat de către Inspectoratul pentru Situatii de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii: