ȘOC în rugby: Naționala României a fost EXCLUSĂ de la Cupa Mondială din 2019

0
1048

Reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu 100.000 de lire sterline, de Federația Internațională de Rugby (World Rugby) deoarece a folosit un sportiv fără drept de joc în preliminarii. Aceeași sancțiune au primit-o și Spania și Belgia.

Sione Faka’osilea este jucătorul folosit de către “stejari” și care nu avea drept de joc pentru România, susține forul mondial, întrucat jucase deja pentru selecționata de rugby în 7 a statului Tonga.

În aceste condiții, locul României în grupa A la CM din Japonia va fi luat de Rusia, iar în locul Spaniei va juca Germania la barajul pentru CM.

Preliminariile amintite au consemnat un val de contestații care privesc jucători folosiți fără a avea acest drept. World Rugby a primit plângeri împotriva a 5 formații din Rugby Europe Championship: Belgia, Spania, România, Rusia și Germania. Trei foruri naționale au fost găsite vinovate și sancționate.

“S-a decis retragerea a cinci puncte pentru fiecare meci în care s-a folosit un jucător neeligibil (40 puncte retrase Spaniei şi câte 30 pentru Belgia şi România). Belgia a fost amendată cu 125.000 de lire sterline, Spania cu 50.000 de lire sterline, iar România cu 100.000 de lire sterline”, se arată în decizia worldrugby.org.

Decizia poate fi contestată în termen de 14 zile, ceea ce Federația Română de Rugby (FRR) a anunțat că va face.

loading...

Comentarii: