SCANDAL în handbalul românesc! Doi arbitri, acuzați că nu mai au vârsta legală de a oficia în prima ligă

0
745

Federația Română de Handbal s-a ales cu mai multe plângeri legate de doi arbitri veterani, care au oficiat în prima ligă și nu ar fi avut dreptul să facă asta.

Este vorba de Carmen Bontea și Valentin Călina. Bontea, născută pe 23 iunie 1967, a fost reclamată pentru faptul că a condus în ultimul sezon 4 meciuri din Liga Naţională şi unul din Cupa României, deşi nu ar fi avut voie să facă acest lucru.

Regulamentul prevede că un arbitru mai poate conduce meciuri după împlinirea vârstei de 50 de ani doar cu dispensă din partea Federaţiei Române de Handbal, pe care Carmen Bontea nu a solicitat-o însă, potrivit Digi Sport.

Cel de-al doilea arbitru, Călina, a fost reclamat de către clubul Poli Timişoara după meciul cu CSM Bucureşti, în play-off. El a condus în acest sezon 15 partide, 11 de băieţi şi 4 de fete. Bănățenii susțin că arbitrul este născut în 1966.

Conform prevederilor din regulament, un arbitru care a împlinit 50 de ani nu mai poate oficia ca principal, dar poate rămâne într-un corp ajutător.

Ambii arbitri veterani au refuzat să comenteze scandalul în care au fost implicați, și au lăsat explicațiile în seama oficialilor de la federație.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here