Noul Patinoar “Mihai Flamaropol” din București va fi gata în vara lui 2019

0
718

Deşi lucrările de reconstrucţie şi modernizare a Patinoarului “Mihai Flamaropol”, din cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu”, evoluează lent, Primăria Capitalei dă asigurări că edificiul va fi gata în vara anului viitor.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri și dotări de ultimă generație, având prevăzut inițial un buget de execuție de 33.500.000 milioane de lei (7,2 milioane euro).

Construcţia, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 de metri pătraţi, urmează să aibă dublă funcţiune: patinoar şi centru sportiv şi de agrement.

În cadrul centrului sportiv şi de agrement va mai exista un bazin de înot, o zonă wellness, o sală de baschet, săli fitness, aerobic, dar şi un spațiu pentru disciplinele de sport urban.

În plus, sunt prevăzute şi spaţii comerciale: magazin echipament sportiv, cafenea şi restaurant. În cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de metri pătraţi de spaţii verzi atât la sol, cât şi pe acoperişul clădirii, care va fi pietonal.

Pe acoperişul noului patinoar va fi amenajat un spaţiu destinat practicanţilor sporturilor pe role, skate sau bicicletă. Pe timpul iernii, suprafaţa va putea fi amenajată ca snow park, în acest scop fiind prevăzută amplasarea unui tun de zăpada în vârful pantei principale.

Patinoarul “Mihai Flamaropol” a fost construit în anul 1952 și a fost închis în noiembrie 2012, din cauza stării avansate de degradare, dar și din cauza că a fost debranșat de la toate utilitățile, pentru care se acumulaseră facturi uriașe neachitate.

Patinoarul, dar și terenul și imobilele aferente, au fost preluate în anul 2013 de Municipalitate, prin Hotărâre de Guvern, de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Cum modernizarea patinoarului ar fi costat mai mult decât construirea altuia nou, el a stat în paragină aproape 4 ani, după care s-a decis demolarea și construcția de la zero a unui complex sportiv. Lucrările de refacere a noului patinoar au demarat în martie 2017.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here