5 sporturi antistres, la îndemâna ta

0
1051

Sportul este una dintre cele mai bune metode pentru a scăpa de stres pentru că te poate scăpa atât de efectele fizice, cât și psihice ale stresului. Totuși, nu orice fel de sport reprezintă o metodă eficientă de a scăpa de stres și negativitate.

Cunoscutul antrenor Steve Compagnon, de la Klay Paris, a făcut un top 5 cele mai potrivite activități fizice de îndepărtare a stresului.

“Toate sporturile declanșează secreții de endorfină, hormonul stării de bine, dar unele sunt mai productive decât altele. Secretul este mișcarea constantă. Mulți dintre cei cu care lucrez mă sună deseori să anuleze ședințele de pregătire pentru că sunt obosiți, deprimați sau nu au chef, iar eu încerc să-i conving că tocmai atunci trebuie să facă sport și insist să facă sport. Mereu mi-au mulțumit.”, a declarat Steve Compagnon.

Pe primul loc în clasamentul său este ALERGAREA. Antrenorul recomandă un început treptat ca viteză și un final de antrenament în care să încetinim.

Un alt sport util este CROSSFIT, adică un mix între ridicarea halterelor, cardio și gimnastică. Fiecare sală serioasă are un asemenea program, care dă rezultate bune și la nivel psihic.

A treia activitate fizică împotriva stresului este SĂRITURA CU COARDA. O recomandare suplimentară este legată de încălțăminte, pentru că este nevoie de ceva care să amortizeze săriturile.

Pe locul patru in topul său se află BOXUL sau LOVIREA SACULUI DE BOX, o activitate care elimină stresul, nervii, plusul de agresivitate și nemulțumirile. Studiile chiar au dovedit că oamenii se simt eliberați după o ședință de box.

Al cincilea sport recomandat este YOGA BIKRAM, un set de 26 de exerciții de yoga executate la 40 grade Celsius. Mai este cunoscută și ca hot yoga. Ajută la eliminarea rapidă a toxinelor, dar nu se recomandă mai des de o dată pe săptămână.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here