Hora Prieteniei, jucată de copii din Republica Moldova și România la mijlocul podului rutier Albița-Leușeni

0
642

În acest an, cu ocazia aniversării Zilei Internaţionale a Copilului, Punctele de Trecere a Frontierei Albița și Leușeni şi-au „deschis porţile” pentru a primi sărbătoriţii Zilei de 1 Iunie, două grupuri de școlari din localitățile Pădureni, România și Cărpineni, R. Moldova.

In data de 30 mai, între orele 10.00 – 12.00, două grupuri de copii şcolari de vârstă gimnazială din cadrul școlilor din localitățile Pădureni, România și Cărpineni, R. Moldova au fost musafirii poliţiştilor de frontieră din Punctele de Trecere a Frontierei Albița și Leușeni.

Momentul a fost o premieră atât pentru școlarii din România, cât și pentru cei din R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Albiţa participanţi la activităţi le-au explicat copiilor activităţile specifice ce se desfăşoară într-un punct de trecere a frontierei şi principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră. Le-au fost prezentate diversele tipuri de ţinută, aparatură de vedere pe timp de noapte şi de observare pe timp de zi și obiecte din dotarea zilnică a unui polițist de frontieră.
De asemenea, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni copiii au putut să observe modul de funcționare a aparaturii de scanare din dotarea vămii.

Aceștia au fost încântaţi de dotările poliţiştilor de frontieră şi au urmărit cu viu interes un exerciţiu demonstrativ cu câinele din dotarea Poliţiei de Frontieră Române, specialitatea detectare stupefiante.

Momentul cu cea mai mare încărcătură emoțională a fost vizita la podul rutier Albița-Leușeni.
Îmbrăcați în costume populare, copiii de pe ambele maluri ale râului Prut, mână în mână cu polițiști de frontieră din cele două țari vecine au ținut să sărbătorească acest moment unic printr-o Horă a Prieteniei, celebrând astfel unitatea de grai, gândire și simțire dintre cele două tări.
Gazde primitoare, polițiștii de frontieră de pe ambele maluri ale râului Prut au întâmpinat copiii cu zâmbete calde și băuturi răcoritoare. Momentul a fost un succes, reprezentanții ambelor instituții propunându-și să desfășoare astfel de activități comune și pe viitor.
Poliţiştii de frontieră urează tuturor copiilor:

La mulţi ani şi să păstreze veşnic în suflet spiritul copilăriei!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here