Un „interlop” ce se ocupă cu taximetria a fost arestat preventiv. Radu Norocea a ajuns din nou în spatele gratiilor

1
3586

Un afacerist din Iași a ajuns din nou în vizorul polițiștilor, fiind acuzat de comiterea mai multor infracțiuni.

Astfel, în cursul după-amiezii, oamenii legii l-au dus la audieri pe Radu Norocea (Zăvoi), patronul firmei de taximetrie RVR.

După ce a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Norocea a fost condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași şi Judecătoria Iaşi, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii au menţionat că în cursul lunii mai 2018, Norocea a sechestrat şi tâlhărit un angajat după ce acesta ar fi „buşit” un autoturism ce aparţine firmei de taxi. Pagubele estimate de patronul RVR se ridică la aproximativ 4.500 lei. Radu Norocea este acuzat de comiterea unor infracțiuni. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie, șamtaj și lipsire de libertate în mod ilegal, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Alte probleme cu legea

În urmă cu aproximativ zece luni, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Gabriel Norocea. Anchetatorii au precizat că, pe 3 ianuarie 2015, un băiat de 13 ani, M.M.H., coleg de clasă cu fiul lui Norocea, a mers la acesta acasă. Din cauza unor abateri sesizate la fiul său (suspiciunea că acesta din urmă fuma ţigări obişnuite, dar şi ţigări procurate de la persoane necunoscute), abateri puse pe seama prieteniei pe care o avea cu colegul de şcoală, Norocea ar fi stabilit cu părinţii celuilalt băiat ca aceştia să nu se mai întâlnească în timpul liber.

Cu toate acestea, cei doi minori au stabilit să se vadă acasă la Norocea în timpul vacanţei şcolare, mai exact pe 3 ianuarie 2015. Oamenii legii spun că cei doi minori s-au jucat pe calculator, au fumat şi au consumat alcool. La un moment dat, Radu Gabriel Norocea a intrat în locuinţă şi, văzând ce se întâmplă, i-a spus propriului fiu să plece de acasă, timp în care celălalt minor a plecat spre domiciliu. După câteva ore, fiul lui Norocea l-a sunat pe coleg şi i-a cerut acestuia să se întoarcă, fapt care s-a şi întâmplat. În acea clipă, Radu Norocea l-a întrebat pe colegul fiului cine a fumat şi băut în locuinţa lui. Minorul a negat că ar fi fumat şi consumat alcool, dar fiul lui Norocea i-a spus acestuia din urmă că, de fapt, colegul a fost cel care a băut şi fumat. „Inculpatul i-a cerut minorului parte vătămată cu un ton ridicat şi ameninţător să se dezbrace de haine. Dacă e muzică, atunci trebuie să dansăm!, a spus inculpatul Norocea Radu Gabriel. Deşi minorul încerca să se îndepărteze, pentru a părăsi locuinţa, inculpatul a încuiat uşa de la intrare cu cheia, a dat tare volumul sonorului la sistemul audio, cerându-i din nou minorului să se dezbrace: Dezbracă-te, în p… mă-tii! Dacă taică-tău cu maică-ta nu te educă, te educ eu!, au spus procurorii.

Anchetatorii au adăugat că, de frică, minorul s-a dezbrăcat de pantaloni şi pulover şi a rămas în colanţi şi un tricou, dar Norocea a strigat la el şi copilul s-a dezbrăcat complet. „Inculpatul a luat un pahar cu alcool şi i l-a dat persoanei vătămate în mână, spunându-i că, dacă nu îl ia, i-l va turna în cap. A afirmat apoi că îi oferă posibilitatea să aleagă din mai multe variante de pedeapsă: să plece acasă în pielea goală, să-l fotografieze în pielea goală cu paharul de alcool în mână, să se dezbrace şi fiul său şi să danseze amândoi şi să întreţină relaţii sexuale cu fiul său. Persoana vătămată a început să plângă, inculpatul spunându-i că îl va suna pe tatăl său. După câteva minute, inculpatul l-a pozat pe minor şi i-a spus şi propriului fiul să-l pozeze. De asemenea, i-a spus minorului că, dacă va povesti cuiva ce s-a întâmplat, va posta pozele pe Facebook”, a menționat Monica Palaghia, prim-procurul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Oamenii legii au mai menţionat că, după această tortură psihică, Norocea a pus hainele minorului într-o sacoşă, pe care a aruncat-o pe casa scării şi, în timp ce partea vătămată se îmbrăca, i-a strigat din uşă: „Marş de aici şi dă-mi sacoşa înapoi!”

Pe 23 noiembrie 2016, Mihai I. a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în octombrie 2016, Mihai Moldovan şi Radu Gabriel Norocea l-au sechestrat în spălătoria auto RVR, de pe bulevardul Poitiers, l-au filmat şi l-au ameninţat pentru a le da 600 de lei. Victima a avut un contract de muncă la firma de taximetrie RVR Taxi SRL, pe post de taximetrist. Conform înţelegerii avute cu patronul Norocea, şoferul trebuia să îi dea zilnic suma de 120 de lei din încasări, dar partea vătămată a zis că, în unele zile, era nevoit să amaneteze obiecte pentru a putea supravieţui, deoarece, cu toate cheltuielile pentru maşină, nu-i mai rămânea niciun ban.

La finele lui septembrie 2016, partea vătămată l-a anunţat pe Mihai Moldovan, responsabil cu parcul auto RVR, că nu mai lucrează ca şofer. În seara zilei de 12 octombrie, Norocea şi Moldovan au mers la şofer şi i-au cerut să-i însoţească la sediul spălătoriei auto. Pe drum, aceştia au oprit la o casă de amanet unde şoferul amanetase staţia de emisie-recepţie de pe taximetru. Pentru că a fost nevoit să achite o parte din suma cerută de casa de amanet, Norocea s-a enervat pe şofer, astfel că, la sediul spălătoriei, a început circul. „Cei doi inculpaţi au introdus victima în spălătorie, au închis uşile, au stins becurile şi i-au cerut să achite contravaloarea a cinci ture cu taximetrul, respectiv suma de 600 de lei, pe care ei considerau că le-o datorează. Întrucât şoferul a refuzat, cei doi l-au obligat să se dezbrace în pielea goală, după care l-au împins în exteriorul spălătoriei. Cei doi inculpaţi au şi filmat victima, cu telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor. Incidentul a durat 15-20 de minute”, au mai precizat procurorii. Ulterior, şoferul a fost lăsat să plece acasă.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

1 COMENTARIU

  1. In dosarul 738391 din 05.08.2009 depus la Secia 2 Poliie Iași incriminând aceeași persoană „Justiia” a dat NUP. De asta se ajunge aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here