Festivalul „Serile Filmului Românesc” – de maxim interes pentru școala ieșeană

0
669

Eveniment cultural deja tradițional în agenda culturală ieșeană, festivalul „Serile Filmului Românesc” este așteptat cu interes și emoție de tinerii elevi cinefili, ca oportunitate de accedere la patrimoniul cinematografic național, precum și de interacțiune cu personalități din lumea filmului, actori și regizori, invitați la această nouă ediție.

În acest context, în calitate de partener al Asociației „ARTIS”, inițiatoarea festivalului, Inspectoratul Școlar Județean susține și promovează proiectul în școli, recomandând elevilor de liceu și profesorilor acestora să participe la momentele din agenda evenimentului, relevante pentru îmbinarea studiului literaturii cu celelalte arte sau ca experiență culturală, în general, în contexte nonformale interactive și provocatoare.

Ca element de noutate față de edițiile anterioare, o parte dintre activitățile specifice se îndreaptă și în zona de educație cinematografică în școli, evenimente asumate de către Inspectoratul Școlar Județean Iași. Astfel, în perioada 6-10 iunie organizatorii vor aduce în colegii și licee ieșene, precum Colegiul Național, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „ Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Miron Costin” sau Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” o selecție a celor mai premiate scurtmetraje, realizate de studenții de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din București, cu participarea unor invitați speciali din lumea cinematografiei.

„Le dorim succes tinerilor și inimoșilor organizatori, pasionați de filmul românesc de calitate și responsabili față de destinele acestuia în modernitate, iar colegilor profesori și discipolilor acestora le recomandăm inițierea unor strategii educaționale complementare la nivelul școlilor (mese rotunde, ateliere, jurnale și portofolii etc.), ilustrative pentru abordarea tematicii Literatura și celelalte arte în anii de liceu, prin contact cu universul viu al cinematografiei românești contemporane”, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here