„Blocul-fantomă”, evacuat aproape în totalitate

0
903

Marți, 5 iunie, între orele 10.00 și 14.30, a fost organizată o acţiune de evacuare a debitorilor obligaţiei de evacuare în cele 15 dosare de executare silită având ca obiect proprietarii din blocul din bd. Nicolae Iorga nr. 7A (cunoscut și „blocul-fantomă”), în baza unui titlu executoriu reprezentat de mai multe sentințe civile ale instanțelor ieșene.

Camerele evacuate au fost asigurate prin zidirea căilor de acces de către echipele Citadin SA, care au intervenit şi în cazul locuințelor evacuate voluntar anterior, prin declaraţii notariale, de către proprietarii care au fost de acord cu demolarea imobilului şi cu dobândirea unui drept de folosinţă pentru spaţii locative aflate în proprietatea municipalităţii, acolo unde diferite persoane au ocupat abuziv respectivele spaţii. Imobilul a fost igienizat de către echipele Salubris SA, care au golit toate încăperile şi casa scării de bunuri abandonate, gunoaie şi alte resturi menajere.

Nu s-au înregistrat acte sau gesturi de opunere la executarea silită din partea proprietarilor evacuaţi. După evacuare au fost zidite integral căile de acces la parterul şi etajul I al imobilului şi parţial la etajul II.

Pentru un debitor care a colaborat cu executorii judecătoreşti şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi a fost acordat un termen de șapte zile în vederea relocării bunurilor mobile din locuință. Persoana respectivă a fost numită şi administrator sechestru pentru bunurile mobile evacuate pentru care executorii judecătoreşti au stabilit o valoare economică ori juridică mai însemnată (de exemplu, butelii, aparate de gătit, documente de stare civilă etc.), urmând ca proprietarii acestora să le poată revendica de la acesta.

Cu prilejul acţiunii reprezentanţii municipalităţii au solicitat titluri de proprietate şi alte acte de stare civilă de la persoanele prezente în imobil, întrând în posesia unor copii de pe astfel de înscrisuri care sunt importante în scopul identificării actualilor proprietari care nu au fost parte în cauzele soluționate deja de instanță.

În prezent, în imobil mai locuiesc efectiv șase familii care au dovedit cu înscrisuri dreptul de proprietate asupra locuinţelor şi care nu au fost parte în acţiunea în instanță înregistrată de municipalitate în anul 2011.

În altă ordine de idei, pe 11 mai a fost semnat contractul de începere a expertizei tehnice, în regim de urgență, pentru clădirea Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon Iași”, cea care la etajele superioare găzduiește și Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M.

Georgescu”, precum și pentru blocul M2 din bd. Nicolae Iorga, nr. 7A. Expertiza tehnică pentru cele două imobile va fi făcută de SC Proexpert GC Grup SRL Iași, contra unei sume de 99.960 lei, inclusiv TVA, iar contractul are o valabilitate de șapte luni. În funcție de rezultatele expertizei va fi luată și o decizie privind viitorul imobilului.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here