Cerea şpagă în numele… înmatriculării

0
921

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Costel Lazăr (44 ani) pentru săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență prev. de art. 291 alin.1 Cod Penal.

În actul de sesizare, s-a reținut că în luna octombrie 2017 a pretins în mod direct, pentru sine și pentru altul, de la numitul B.I. suma de 300 euro cu titlu de preț al influenței fictive pe care a lăsat să se creadă că o avea asupra funcționarilor din cadrul R.A.R. pentru a-i determina să îndeplinească acte care intrau în atribuțiile de serviciu privind identificarea și certificarea autenticității unui autoturism Opel Astra, precum și asupra lucrătorilor de poliție din cadrul S.P.C.R.P.I.V Iași pentru a-i determina să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile de serviciu privind înmatricularea autoturismului.

Pe 21.02.2018 și 26.02.2018 a pretins în mod direct, pentru sine și pentru altul, iar la data de 12.03.2018 a primit de la B.S. suma de 250 euro cu titlu de preț al influenței fictive pe care a lăsat să se creadă că o avea asupra funcționarilor din cadrul R.A.R. pentru a-i determina să îndeplinească acte care intrau în atribuțiile de serviciu privind identificarea și certificarea autenticității unui autoturism B.M.W., precum și asupra lucrătorilor de poliție din cadrul S.P.C.R.P.I.V Iași pentru a-i determina să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile de serviciu privind înmatricularea autoturismului.

Precizăm că sesizarea instanței de judecată în cele două cauze penale, constituie o etapă a procesului penal și nu este de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here