Ion Ţiriac ameninţă că mută turneul de la Madrid dacă autoritățile spaniole nu se implică mai mult în organizarea acestuia

0
947

Neînţelegerile dintre Ion Ţiriac și autoritățile orașului Madrid continuă. Omul de afaceri încearcă să încheie un nou contract pentru turneul de 1000 de puncte pe care îl patronează.

Patronul turneului madrilen a ameninţat că va muta competiția în alt oraş dacă autorităţile iberice nu vor construi o nouă arenă de 10.000 locuri lângă Caja Magica şi dacă nu-și vor asuma creşterile premiilor pentru jucători impuse de ATP.

Ion Ţiriac a declarat pentru un grup de jurnalişti la Roland Garros că dacă nu va primi un răspuns favorabil până la 1 august, atunci va începe negocierile cu reprezentanții unor orașe din Germania și Rusia.

Ofertele de care vorbeşte fostul tenismen român sunt de la Berlin, Munchen şi o localitate de lângă Dusseldorf, dar şi din Rusia, unde este în contact cu preşedintele Vladimir Putin.

Actualul contract dintre firma lui Ion Ţiriac și Primăria Madrid este valabil până în 2021, iar autoritățile spaniole plătesc anual 10 milioane de euro.

“Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania. Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte”, a specificat Ţiriac pentru Marca.

Simona Halep a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017, iar anul acesta s-a oprit în sferturi.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here