Simona Halep, campioană la Roland Garros!

0
731

Simona Halep a spart ghinionul și a reușit să câștige primul său Grand Slam, după trei finale ratate.

Numărul 1 mondial a învins-o pe americanca Sloane Stephens, cu scorul 3-6, 6-4, 6-1, la capătul a două ore și patru minute de joc. Halep intră astfel nu doar între legendele sportului românesc, ci și internațional.

Startul partidei a fost unul foarte echilibrat, cu schimburi lungi și spectaculoase de mingi între cele două jucătoare, însă echilibrul s-a rupt rapid. Sloane Stephens a reușit un break rapid, la 2-1, iar până la finalul primului act nu a cedat presiunii, și a trecut de Halep cu 6-3.

În începutul setului secund, Halep părea să fie încă afectată de pierderea primului act, iar americanca conducea cu 2-0 după puțin timp de joc. Totuși, jocul bun al Simonei a destabilizat-o pe Sloane, care a început să comită mai multe erori, iar Halep a profitat și s-a impus cu 6-4.

În ultimul act, Simona Halep nu i-a oferit vreo șansă lui Stephens, și după cinci game-uri consecutive, s-a impus cu 6-1, câștigând meciul.

“Sloane Stephens este mereu o adversară pe cinste. În primul set după acel serviciu pierdut, deja mi-am spus că l-am pierdut, însă m-am ținut tare de adversară și am luptat pentru a întoarce, și am reușit datorită puterii interioare”, a declarat Halep după meciul de legendă de la French Open.

“Nu este chiar trofeul pe care mi-l doream, dar este OK și acesta. Vă mulțumesc tuturor! Felicitări Simonei pentru primul Grand Slam și echipei sale. Mulțumesc și echipei mele, fără voi nu aș fi avut acest zâmbet pe față, chiar dacă am fost învinsă”, a spus și Sloane Stephens, la festivitatea de premiere.

Pentru câștigarea titlului pe zgura pariziană, Simona va fi recompensată cu un premiu în valoare de 2,2 milioane de euro şi cu 2000 puncte WTA.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here