Întâlnire de proiect pentru educația antreprenorială inovativă a elevilor. I.S.J. Iași participă la parteneriatul strategic KA2 „STUDENT TALENT BANK”

0
600

Inspectoratul Școlar Județean Iași derulează, în perioada 2017-2019,  Proiectul Erasmus+ Student Talent Bank”, alături de partenerii săi din Franța (coordonator), Grecia, Belgia, Spania, Olanda și Italia. Scopul proiectului îl reprezintă promovarea educației antreprenoriale în rândul profesorilor din școlile secundare, pentru a preveni abandonul școlar, pentru a facilita tranziția de la școală la locul de muncă și pentru a crește implicarea elevilor, în special în școlile care înregistrează un procent ridicat de minorități etnice și studenți străini.

În acest context, din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași, doamna inspector școlar general adjunct, prof. Mihaela Mariana Țura, a participat la întâlnirea transnațională a Proiectului Erasmus+ „Student Talent Bank”, organizată în Grecia, la Ganochora, Katerini, în perioada 4-5 iunie 2018. Agenda evenimentului a inclus referiri la metodologia de cercetare privind necesitatea educației antreprenoriale în gimnaziu și liceu – aplicată în 50 de școli din județ; proiectarea modulelor de formare pentru profesori, precum și la identificarea conținuturilor dedicate platformei online dedicate elevilor, The Bank Time Talent School.

Menționăm că activitățile asumate de către I.S.J. Iași în cadrul proiectului au în vedere coordonarea regională și participareechipei I.S.J. la cinci întâlniri transnaționale, contribuții la dezvoltarea rezultatelor intelectuale: modulele Antreprenoriat Student Talent (Time) Bank pentru cadrele didactice, precum și pentru Platforma ST Bank, contribuții și participare la programul de studiu  intensiv (implicând cinci profesori din județ – martie 2019, Bruxelles), un eveniment de multiplicare, la care se adaugă acțiunile specifice de diseminare,  monitorizare și evaluare a calității. 
 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here