Din păcate se întâmplă la Iaşi: EXAMINATOR auto, la un pas să fie LINŞAT de un elev furios

1
7414

Un examinator din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPÎV) a fost la un pas de a fi linşat de un elev supărat că l-a picat examenul. Incidentul s-a petrecut chiar în timpul examenului pe care agresorul l-a susţinut pe data de 13 iunie, în jurul orei 12. 15, pe strada Arcu. Vasile Stan are 43 de ani, locuieşte în localitatea ieşeană Voineşti şi nu este la prima încercare de a deveni şofer. Acesta lucrează în diaspora. “În nenumărate rânduri a venit la mine să-i reclame pe instructori până la acest grav incident care s-a petrecut miercuri, la prânz. Din câte am înţeles, acesta are interdicţii de a urma cursuri de şcolarizare auto la marea majoritate a şcolilor din Iaşi. Toate scenele au fost filmate”, a precizat comisarul şef Vasile Zacornea, şeful SPCRPÎV.

Traseul

După o plimbare pe străzile municipiului pentru a-i verifica aptitudinile în arta şofatului, la un moment dat, examinatorul i-a cerut cursantului să meargă spre blocul Tarom, dinspre pa­sarela Octav Băncilă. La intersecţia cu strada Bacinschi, Stan nu a oferit prioritate de dreapta unui alt autovehicul, iar omul legii i-a călcat frâna pentru a evita coliziunea dintre cele două autovehicule. Văzând că şi de această dată va rămâne pieton, Vasile Stan a devenit violent cu omul legii. Întreaga scenă, pe lângă camera video aflată în dotarea poliţistului a fost observată şi de către martori. “Am un magazin în zona cu incidentul, nu știam ce se aude, iar un individ nervos țipa la un agent cum că nu-și da seama ce face, că-i distruge viața, etc… Apoi am văzut și mașina de școală”, a susţinut unul dintre martorii care au asistat la întreaga scenă şocantă. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj al Secţiei 2 Poliţie.

Ameninţări cu moartea

Scandalagiul nu s-a oprit doar la ameninţări. Acesta a fost pe punctul de a-l lovi pe omul legii după ce l-a înjurat ca la uşa cortului. Salvarea examinatorului de a nu fi lovit de elevul furios a venit din partea unui alt participant la trafic, care a oprit şi l-a imobilizat pe Vasile Stan. “Este un caz extrem de grav ceea ce s-a întâmplat. I se poate întâmpla oricui. Colegul meu are o experienţă de peste 12 ani în acest domeniu. El a acţionat cu calm şi a procedat conform legii. Am urmărit cu atenţie înregistrarea video. A fost ameninţat cu moartea şi a fot la un pas de a fi lovit de către acest bărbat furios. O să vedem mersul anchetei, iar în paralel o să dau la verificat fişa medicală a individului să vedem cum de a primit aviz favorabil din partea medicilor precum că ar fi apt pentru a conduce autovehicule. Vă daţi seama ce se poate întâmpla în trafic cu un astfel de conducător auto în condiţiile în care ar lua permisul?”, a mai menţionat şeful SPCRPÎV.

Dosar penal

Vasile Stan s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Interdicţiile pe care le are Vasile Stan la marea majoritate a şcolilor de şoferi din Iaşi au fost puse tot din cauza comportamentului său agresiv.

loading...

Comentarii:

1 COMENTARIU

  1. Sa inteleg ca omul ala, erau de fapt, mai multi? Erau asa, o adunare de nebuni intr-o masina de Scoala? Ca altfel nu reusesc sa-mi dau seama de ce ati folosit termenul “linșat”. Ca sa intelegeti de ce sunt nedumerit: LINȘÁJ, linșaje, s. n. Ucidere fără judecată a cuiva de către o mulțime agitată, ațâțată; linșare. – Din fr. lynchage. Nu mai folositi termeni carora nu le cunoasteti utilitatea doar pentru ca dau bine in titluri care atrag cititorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here