Argentina – Islanda 1-1 la CM 2018. Portarul Hannes Halldorsson, erou național

0
973

Islanda a reușit să producă o surpriză de proporții în prima prezență la un turneu final al Campionatului Mondial. Elevii lui Heimir Hallgrimsson au reușit să țină în șah vicecampioana mondială, Argentina.

Hannes Halldorsson a fost îngerul păzitor al porții islandeze, el având intervenții miraculoase în fața starurilor sud-americane.

Argentienii au deschis rapid scorul. Kun Aguero a primit o minge în careu de la Marcos Rojo, s-a debarasat de un adversar și a înscris cu un șut la colțul scurt în minutul 19.

Bucuria albiceleștilor n-a durat decât trei minute, căci după o serie de gafe în apărare, Alfred Finnbogasson a marcat primul gol din istoria Islandei la un Campionat Mondial.

Nordicii au mai avut șanse de a înscrie, însă la cabine s-a intrat cu 1-1.

După momentul de odihnă, argentinienii au preluat controlul jocului, dar nu au reușit să își creeze mari ocazii.

În minutul 64, Hordur Magnusson a fost neglijent în careu, iar Argentina a primit penalty. Portarul Halldorsson a ghicit colțul în care a șutat Lionel Messi și a reușit să păstreze egalitatea pe tabela de marcaj.

Scorul final a rămas 1-1, iar Islanda a reușit un rezultat istoric la debutul reprezentativei nordicilor la un turneu final al Cupei Mondiale.

Hannes Halldorsson, în vârstă de 34 ani, a fost ales omul meciului Argentina – Islanda. Goal-keeperul micuței țări europene a impresionat prin paradele sale.

Legitimat la formația daneză Randers FC, Halldorsson a reușit și performanța de a apăra primul penalty de la Campionatul Mondial din 2018.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here