Femeie, la un pas să fie STRIVITĂ de un autobuz al CTP

0
1128

În această după-amiază, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Iaşi a fost la un pas de a fi strivită de un autobuz aparţinând Companiei de Transport Poblic (CTP) Iaşi. Incidentul s-a produs în zona pieţei CUG. Şoferul ar fi uitat să mai tragă frâna de mână după ce a coborât din vehicul, iar acesta a luat-o la vale, intrând în coliziune cu o autoutilitară, care la rândul ei a fost proiectată în nişte standuri, lovind pietonul ce se afla în dreptul acestora. “A fost un incident regretabil pentru noi. Toţi şoferii sunt instruiţi cu privire la ceea ce trebuie să facă şi cum să se comporte în trafic. Am verificat, iar individul cu pricina are 10 instruiri la activ. Din câte am înţeles, femeia este în stare stabilă, la spital. Regretăm acest incidentşi sperăm că nu se va mai repeta!”, a precizat Cristian Stoica, directorul CTP.

Victima a fost transportată la spital. “La fața locului a fost dirijat un echipaj de prim ajutor D2, în cazul femeii în vârstă de 44 de ani. În momentul în care echipajul medical a ajuns la locul indicat, pacienta era stabilă din punct de vedere hemodinamic, prezentând poliumatrism prin strivire. Din informațiile pe care le avem, se pare că aceasta a fost prinsă între un autobuz care a luat-o la vale, și un palet. Victima prezintă un traumatims la nivelul umărului stâng, un traumatism toracio-abdominal și un traumatims la nivelul șoldului stâng. După ce a primit îngrijiri medicale la față locului, paciență a fost dirijată cu ajutorul echipajului medical la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Sf. Spiridon, din Iași”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoieşu, coordonatorul UPU-SMURD Iași.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, şoferul de pe autobuz se face vinovat de acest incident. Acesta ar fi coborât din mijlocul de transport la capăt de linie, iar pentru că o femeie fără adăpost se aciuase în vehicul pe timpul cursei, el a scos-o afară după un schimb dur de replici şi a încuiat, din telecomandă, mijlocul de transport. Într-un moment de neatenţie, angajatul CTP a uitat să tragă frâna de mână, autobuzul luând-o la vale. Poliţiştii au deschis dosar penal şi continuă cercetările. Reprezentanţii CTP au demarat şi ei o anchetă internă, iar cel mai probabil, angajatul va fi sancţionat. Pagbele produse la autobuzul marca ISUZU nu sunt semnificative.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here