Mofturi rutiere-arest de 30 de zile!

0
938

Polițiștii Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat, bănuit de comiterea infracțiunilor de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Ulterior acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii rutieri ieșeni au fost sesizați despre faptul că pe str. Dorului din comuna Holboca a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti.

Din cercetările efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că un bărbat, de 39 de ani, din jud. Neamț, în timp ce ar fi condus un auto pe str. Dorului dinspre str. Dascălilor către DC 20, nu ar fi păstrat distanţa laterală corespunzătoare, intrând în coliziune cu o autoutilitară oprită pe partea dreaptă a sensului de mers, la volanul căreia se afla un tânăr, de 27 de ani, din comuna Voinești.
După producerea accidentului, conducătorul auto ar fi plecat de la faţa locului, fiind identificat ulterior pe raza comunei Holboca.

În urma coliziunii, a rezultat avarierea celor două autovehicule şi rănirea uşoară a unei tinere, de 21 de ani, din comuna Voineşti şi a unui minor, pasageri în autovehiculul parcat.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 iunie, bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanţă, pentru 24 ore. Ulterior,la data de 27 iunie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale. Parchetul a dispus prezentarea sa cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Iași. Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. Soferul imprudent a fost introdusă în Arestul I.P.J. Iaşi.

Cercetările continuă.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here