Executor Andreea Darie: Deși si-a recunoscut faptele, a fost achitată!

0
2608

Încă o sentință de condamnare a judecătorilor ieșeni a fost desființată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis achitarea executorului judecătoresc ieșean, Andreea Darie. Aceasta fusese condamnată la sfârșitul anului trecut la o pedeapsa de la 2 ani și 9 luni cu suspendare pentru fals și abuz în serviciu, fapte pe care le-a recunoscut în față completului de judecată.
Andreea Darie a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, acuzațiile fiind aduse de 2 persoane nemulțumite de procedura de executare silită făcută de Andreea Darie în august 2015. Potrivit procurorilor, după executarea silită, BRD și executorul au primit mai mult decât li se cuvenea, iar pentru a realiza acest lucru, Andreea Darie ar fi falsificat câteva documente.

“Pe dată de 31 august 2015, persoană în cauza, în cadrul unei proceduri de executare silită a întocmit în fals două procese verbale, unul de distribuire a sumei și altul privind cheltuielile referitoare la executare, cele 2 procese-verbale fiind antedatate”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Anchetatorii au mai arătat că cele 2 procese verbale au fost întocmite în lipsa părților, astfel încât debitorii nu au putut formulă obiecțiuni conform procedurilor legale.

Executarea silită a constat în vânzarea unei case care a aparținut Tatianei și Lilicai Cravetchi, creditorul BRD având de recuperat 151.000 lei. executorul, însă, i-a virat suma de 159.779 lei.
Cele două femei au contestat și la instanța procedura de executare, dar nu au avut câștig de cauza. Potrivit legii, în cazul în care suma pretinsă de creditor este mai mare sau mai mică decât suma obținută în urmă la licitației nu au fost completate documentele prevăzute de Lege și în prezența celor două femei.
Astfel, suma de 8.770 lei a fost virată în mod abuziv în conturile BRD fără că cele două persoane să poată formulă obiecții. Acestea au precizat în față procurorilor și a judecătorilor că în ziua în care trebuiau încheiate cele două procese-verbale de distribuire a sumei și de suplimentare a cheltuielilor de executare, au fost la sediul biroului executorului judecătoresc Andreea Darie, dar acesta nu era acolo. Ulterior au aflat că executorul ar fi falsificat cele două procese verbale .

La sfârșitul anului trecut, executorul judecătoresc Andreea Darie a fost condamnată la 2 ani și 9 luni cu suspendare pentru infracțiunile din rechizitoriu, în condițiile în care această și-a recunoscut faptele.

Magistrații Înaltei Curți au pronunțat zilele trecute sentința de achitare pentru fals și abuz în serviciu, însă au menținut restul dispoziţiilor sentinţei apelate.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here