Antrenorii Bela şi Marta Karolyi nu vor fi inculpaţi în cazul Nassar. Aceștia nu au știut de abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA

0
603

Un mare juriu din Texas a decis ca antrenorii Bela şi Marta Karolyi, originari din România, să nu fie inculpaţi pentru rolul lor în abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar.

Decizia a fost luată de Procuratura din Walker County, care a precizat că nu s-au descoperit dovezi ale unor activităţi condamnabile ale soţilor Karolyi.

Foștii antrenori ai lotului național al României în perioada comunistă, Bela şi Marta Karolyi au spus în mai multe rânduri că nu au ştiut nimic de agresiunile sexuale care ar fi avut loc la ferma lor din Huntsville, aflată la aproximativ 110 kilometri de Houston.

În replică, o avocată a mai multor sportive care au fost agresate sexual de Nassar a acuzat cuplul că ar fi ignorat ceea ce se întâmpla la fermă, deşi primiseră numeroase semnale în legătură cu abuzurile.

Medicul Larry Nassar a fost condamnat în ianuarie, în Michigan, la până la 175 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală a tinerelor gimnaste care se aflau în grija sa. La procesul din Michigan, aproximativ 160 de victime au depus mărturie.

Ferma soţilor Karolyi a fost folosită în mod regulat pentru cantonamente ale Federaţiei Americane de Gimnastică, care la scurt timp după condamnarea lui Nassar, a anulat şedinţele de pregătire de acolo.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here