CFR Cluj a câștigat Supercupa României, după 1-0 cu Universitatea Craiova

0
1000

Pe un stadion “Ion Oblemenco” arhiplin, campioana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei României Universitatea Craiova au oferit un spectacol pe cinste, în meciul care a deschis sezonul fotbalistic în România.

Ambele echipe au arătat poftă de joc dar și mult nerv în prima repriză, impulsionate de public, dar și de un gazon care arată impecabil la Craiova.

Primele ocazii le-au aparținut campionilor din Gruia. În minutul 8, Ciprian Deac a vrut să dea gol direct din corner, dar noul portar al gazdelor, italianul Mirko Pigliacelli, s-a opus.

În replică, în minutul 18, Alexandru Mitriţă a driblat tot ce i-a ieșit în cale, dar nici el şi nici Alexandru Cicâldău nu l-au putut învinge pe Giedrius Arlauskis. Exasperat de atacul oltenilor, portarul lituanian a fost la un pas să-şi ia colegii la bătaie.

Minutul 60 a adus prima ocazie a reprizei secunde. Deac a centrat perfect, iar brazilianul Paulo Vinicius a fost foarte aproape de deschiderea scorului, dar lovitura sa de cap a țintit bara și Universitatea Craiova a scăpat cu fața curată.

Dar nu și peste 17 minute, când a venit reuşita decisivă. Răzvan Popa l-a secerat în careu pe Billel Omrani, iar Juan Emmanuel Culio a transformat fără emoţii, cu o execuție pe centrul porții.

S-a terminat 1-0 pentru CFR, care obține astfel cea de-a treia Supercupă din istorie, și totodată primul trofeu pentru Edi Iordănescu la chiar primul meci pe banca clujenilor.

Ciprian Deac, omul meciului din Bănie, a avut cuvinte de laudă la adresa lui Alexandru Mitriţă, cel care a reuşit o fază de toată frumuseţea în prima repriză: “Eu zic că Craiova e o echipă bună, iar acest Mitriță e un jucător fantastic. Craiova se va bate la titlu”.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here