FOTO: Jurnalist ieșean bătut de un fost polițist în timp ce investiga un caz de cruzime contra animalelor

1
3430

Scenele incredibile s-au petrecut luni seară, în cartierul Nicolina I, când un jurnalist a fost bătut și o femeie a fost fugărită de un fost polițist din Vaslui.

Totul a pornit de la o postare pe grupul de Facebook “Esti din Iasi daca… (Oficial)”, precum că un individ târâia pe stradă un câine legat în spatele unei dube. Femeia cu simț civic a încercat să-l oprească pe individ, însă acesta a devenit violent, amenințând-o și alergând-o prin cartier.

“Domnul în cauză târâia un câine după el. Fugeam după maşină disperată, încercând să îl opresc. A oprit în spate la BRD Nicolina şi a fugit după mine ameninţându-mă că mă leagă de maşină, că îmi rupe gâtul şi foarte multe înjurături. Am avut noroc că a văzut soţul meu de la balcon întâmplarea şi a coborât. Eu intrasem în scară şi am sunat la poliţie. Am depus plângere pentru ameninţare”, a declarat femeia care a sesizat autoritățile.

La locul incidentului a sosit și Andrei Hurbea, jurnalist la JRI.ro, care a fost lovit din senin de individul care i-a luat ulterior și telefonul.

Jurnalistul ieșean mai spune că, din cauza bătăii primate, a fost nevoit să-și petreacă toată noaptea la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Judeţean “Sfântul Spiridon”, iar acum are fața tumefiată și nu poate ieși din casă.

“Am văzut pe un grup de Facebook că eram tăguit la o postare, unde un tip târâia un câine cu o dubă. Am ajuns la locul indicat, în spate la BRD Nicolina. Am intrat în vorbă cu un individ despre care nu știam că este cel care era acuzat că chinuise un câine. Mi-a spus că e taximetrist. Eu m-am dus acolo, ca jurnalist, să văd ce se întâmplă. Vorbeam la telefon cu femeia care anunțase ce face. Duba era blocată. Nu știam atunci că e vorba de aceeași persoană. Am intrat în discuție cu el, când m-am întors cu telefonul, m-am trezit cu un pumn în față din partea individului, apoi mi-a dat și un cap în gură. Toată noaptea am stat la UPU. La un moment dat a venit și Poliția care m-a întrebat unde e telefonul. Cineva din martori a sunat, iar mobilul meu era în buzunar la el. Mi-l furase”, a declarat Andrei Hurbea, jurnalist la Jurnalul Ieşean (www.JRI.ro).

Fost polițist la Vaslui, agresorul lucra ca taximetrist, el fiind exclus din cadrul companiei din seara incidentului.

Polițiștii au demarat deja o anchetă. “A fost o sesizare făcută. S-a întocmit un dosar penal pentru lovire și alte violențe şi furt. Cercetările continuă în acest caz”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ.

loading...

Comentarii:

1 COMENTARIU

  1. La puscarie cu nenorocitul ala care fugareste lumea prin cartier. De ce nu a fost arestat? Cu asa comportament de ce mai are atestat taxi si carnet de conducere?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here