O nouă escrocherie pe paginile de socializare

0
4514

Potrivit unei postări care circulă astazi pe Facebook, Adidas oferă 5000 de pantofi (s-o da și la bucată-n.r.) gratuit tuturor celor care acceseaza un link și răspund la câteva întrebări, cu ocazia aniversării brand-ului. În realitate, nu sunt oferiți pantofi Adidas și postarea nu are nici o legătură cu cei de la binecunoscută companie. Acesta este doar un „eveniment” că multe altele, care promite diverse cadouri în schimbul informațiilor personale.
La o minimă verificare se observă că faimosul brand s-ar găși pe www.adidas-ro.net. Curată înșelătorie, de fapt!

Dacă intrați pe link-ul fals, veți ajunge la o pagină web frauduloasă, proiectată să pară că făcând parte din brandul Adidas. Ulterior vi se va solicită să o distribuiți pe Facebook Completând acești „2 pași simpli”, promovați oferta frauduloasă în numele escrocilor și va expuneți prietenii și membrii grupului la înșelătorie.

Chiar și după ce ați finalizat pașii așa cum vi s-a solicitat, nu veți putea să revendicați pantofii promiși. În schimb, va apărea o fereastră pop-up care va solicită, înainte de a vă da oferta Adidas, să completați un sondaj că un „pas final” în procesul de înscriere. Popup-ul va conține link-uri către diferite site-uri. Acestea va promit la rândul lor premii suplimentare în schimbul furnizării datelor personale, inclusiv datele cardului bancar și adresei de e-mail. Prin participare, de fapt va dați acordul de a fi inclusi în diverse baze de lucru, iar escrocii va pot folosi datele, inclusiv cele ale cardurilor, in comiterea ilegalitatilor .

Și indiferent de câte sondaje completați, nu o să vedeți pantofii Adidas, așa cum nu s-au văzut nici produsele aniversare Sephora sau biletele Wizzair.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here